MYSEN: Mot en skyfri og klar sensommerhimmel ble avslutningen på fyrverkerikonserten på Høytorp fort en flott opplevelse.

Fargeshow

Med Händels kjente toner fra Det Norske Blåseensemble ble opplevelsen akkurat så kongelig som tittelen lover – noen korte minutter eksploderte himmelen over Høytorp i et forrykende fargeshow.

Mange benyttet sjansen og dro fram mobilen for å filme opplevelsen.

– Fin stemning og en allsidig konsert med flotte sangere, var dommen fra Linn Beate og Jan, som hadde tatt turen fra Askim og Fredrikstad for å feire nabobyen Mysen.

– Jeg er særlig imponert over Sanne Kvitnes, hun er blitt en ordentlig musikalartist, sa Linn Beate.

Bildeserie

Disse koste seg da Sørgekåpe og Postgirobygget gjestet fortet

Blåserne briljerte

Ordfører Erik Unaas hadde benyttet sjansen til å invitere til en orientering om Eidsberg i anledning den kommende kommunesammenslåingen, blant annet for kulturarbeidere fra alle kommunene. Også de var godt fornøyde med allsidige solister, men kultursjef i Spydeberg, Grete Skjelbred, fremhevet også blåserne.

– Sigvart Dagsland hadde en nydelig framføring av "Alt eg såg" med Frank Brodahl på trompet, sa hun.

 

Med arrangement av Håkon Berge fikk også blåseensemblets slagverkere vist seg fram i "Festung Europa" - et nummer som framsto skremmende aktuelt sett i lys av siste dagers hendelser i Barcelona.

Bildeserie

Se hvem som var på konsert på Høytorp fort

 

– Alt i alt et flott og påkostet arrangement, her har Eidsberg kommune virkelig klart å skape en god konsertarena, var dommen fra kulturarbeiderne, så langt i hver sin kommune.