Gå til sidens hovedinnhold

Høygravide Marit Bjørgen (38) stiller i Skofteruds Minnerenn på Slitu

Artikkelen er over 2 år gammel

OL- og verdensmester Marit Bjørgen tar med seg sønnen Marius og stiller opp når Slitu IF arrangerer minnerenn for venninnen Vibeke Skofterud.

MYSEN: – Jeg kommer til å være på plass for å hedre Vibeke og treffe løpere og publikum. Men Marius (Marits sønn red. anm.) må nok forsvare familiens ære i skisporet ettersom jeg har termin med en ny gutt i mars, sier Marit Bjørgen i en pressemelding.

– Naturlig å stille

Skidronningen sitter i styret i Vibekes Westbye Skofteruds Minnefond, som sammen med Slitu IF står bak minnerennet 24. februar.
 
– Vibeke og jeg har vært nære venninner siden tenårene, og da Tormod (bror) og Kristin (mamma) spurte om jeg kunne tenke meg å være engasjert i minnefondet, var det naturlig å takke ja, sier Bjørgen.

I tillegg til Marit Bjørgen er det også klart at den kjente programlederen, Geir Schau, kommer. Han skal være stuntreporter under rennet.


– Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond.
 
Søndag 24. februar arrangeres tidenes første utgave av Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn. Rennet går av stabelen i Vibekes hjembygd Slitu.
 
Rennet, som går i klassisk stil og har fellesstart, vil ha både barne- og voksenklasse. Selve turrennet er på 20 kilometer, men det er også mulig å velge en trimløype på fem kilometer. Barnerennet er på overkommelige 500 meter. Start og mål er ved Tenor Skole.

Dugnad på søndag

Til tross for de siste dagers mildvær og regnvær, så kan rennleder Geir Arne Johannessen fortelle om at løypa holder seg ganske bra.

– Selv om det har vært mildvær og regn, så har løypa holdt seg ganske bra. Vi har tenkt å ha dugnad på søndag og skal fylle på litt mer snø rundt Tenor skole og enkelte steder i traseen, sier Johannessen, forteller at det har kommet inn en del påmeldinger allerede.

– Påmeldingen ruller og går. Erfaringsmessig kommer det mange den siste uka og også etteranmeldelser renndagen, sier han.
 
Tormod Skofterud forteller at barna som deltar, kan vente seg en helt spesiell opplevelse:
 
–  Da vi gikk gjennom Vibekes eiendeler etter at hun gikk bort i sommer, fant vi en hel eske med startnummer som hun har gått med i ulike nasjonale- og internasjonale renn gjennom karrieren. Vibekes niese, Moa, foreslo at vi kunne bruke disse i forbindelse med et minnerenn. Nå setter vi den ideen nå ut i livet ved at barneklassen får gå med Vibekes gamle startnummer på brystet. 
 
Overskuddet fra minnerennet går uavkortet til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme for fysisk og psykisk helse.

LES OGSÅ: Arrangerer minnerenn for Vibeke Westbye Skofterud – håper på over 500 deltakere

Kommentarer til denne saken