NETTAVISEN: Nesøya er et fasjonabelt boligområde i Asker, med mange boliger som er verdt flere titall millioner kroner. Haares gigantprosjekt ligger på nordøstenden av Nesøya., men eiendommen er sydvendt.

Det er eiendomsmegler og partner Espen Hordnes i Privatmegleren som har fått oppdraget. Eiendommen ble i oktober 2021 kjøpt for 41 millioner kroner, men den tidligere boligen er revet. Nå skal en langt mer fasjonabel og eksklusiv bolig reises på den sydvendte tomten.

– Hva kan du si om Interessen så langt og aktuelle kjøpere?

– Vi har hatt private visninger og har folk på blokken. Kjøpere kan være hjemvendte fra utlandet som har gjort det godt utenfor Norge i mange år og folk som bruker eiendommen som en del av livsstil.

– De kan bo i Florida og paradoksalt nok ønske eiendommen som et sommersted i Norge. Jeg ser for meg flere kjøpegrupper, både godt voksne, men også de med barn, svarer Hordnes.

Milevis over

Prisantydningen er altså satt til 120 millioner kroner. Det blir i så fall 50 millioner over den tidligere rekorden på Nesøya, men det var en tomt.

– Hvor vanskelig er det å prissette en slik eiendom?

– Den ene eieren, Per Johan Pettersen, bor i nabohuset, og jeg bor på Nesøya. Prisantydningen er kvalitetssikret på alle mulige måter mot det som er solgt tidligere og kvaliteten denne eiendommen har.

– Det er mange dyre eiendommer på Nesøya som ikke har vært i markedet, fordi mange går i familie. Nesøya har ikke den samme omsetningen som Snarøya og Bygdøy. Det går litt raskere å selge boliger jo nærmere byen du kommer, svarer Hordnes.

– Det blir rekord på Nesøya omsetningsmessig, men det er ikke første gang det blir brukt så mye penger. Men de eiendommene er aldri blitt solgt, sa Pettersen. til Finansavisen i oktober. Han bygget nabohuset i 1997.

(Saken fortsetter under bildet)

Før sommeren

– Hva er status så langt?

– Det er satt på tak, vinduer og etasjeskillere, og både romfordeling ventilasjon er klart. Boligen skal være ferdigstilt i andre kvartal neste år, svarer Hordnes,

Hordnes og dagens eiere kan blant annet lokke med 35 meter strandlinje og dypvannsbrygge, sjøbod, svaberg og slipp til båt. Den lokalkjente megleren beskriver vannet utenfor som «friskt», med god gjennomstrømming og god vannkvalitet.

Finansavisen skrev i oktober at kjempeboligen ble bygget på spekulasjon. I annonsen beskrives det nye palasset som en utsøkt strandeiendom med panoramautsikt, brygge, basseng og båthus. Eiendommen ligger i privat blindvei med det som omtales som en fantastisk sjøutsikt. Praktboligen er altså under oppføring.

Hardt rammet

Åsmund Haare (73) ble av bladet Kapital i høst vurdert å ha en nettoformue på 1,2 milliarder kroner. Kapital skrev i september at hotellbransjen har blitt hardt rammet under pandemien.

Det seneste året har hotellinvestoren solgt eiendommer for å dekke underskudd og nedbetale lån. Midlene skal også ha gått med til å finansiere en totalrenovering av hotellet Reisen i Stockholm.

Asmund Haare er eier av flere selskaper, deriblant hotellkonsernet Flying Elephant. Konsernet eier blant annet eiendomskonsernet Host, hotellutviklingsselskapet Hus og hotelldriftselskapet Gest. Haare startet hotellvirksomheten i 1993.