Gå til sidens hovedinnhold

Hørt om plogging? Neste gang kan du bli utfordret

Artikkelen er over 1 år gammel

For åttende gang la ploggerne i Askim ut på tur. De får mosjon, frisk luft og sosialt samvær. Og ikke minst en renere by.

ASKIM: Plogging startet i Sverige og sprer seg nå rundt i Norge. I Askim ble ploggingen startet av Askimbyen as og BioBag Norge i fjor. Å plogge er å jogge mens du plukker søppel. Eller jogging med mening, som de kaller det. Men vil du bare gå, er du hjertelig velkommen til å bli med. Det har blant andre Guro Arntzen og sønnen Hermann Andresen (8) gjort. Som de ivrige søppelplukkerne de er, ble de i fjor kåret til årets ploggere.

– Vi må jo ut på tur uansett. Dessuten er det sosialt, og byen blir renere. Det er greit å ta med hund på turen også, sier Arntzen som mener flere bør slutte seg til ploggegruppen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Les også: Skal plogge fra Spydeberg og helt til svenskegrensen

Utfordrer bedrifter

Askimbyen as er en av aktørene bak ploggingen. Den andre er BioBag med operativ sjef Anders Fransson. Firmaet leverer biologisk nedbrytbare og fullstendig komposterbare produkter – som for eksempel matavfallsposer, matavfallssekker, hageavfallssekker, poser for oppbevaring av mat, hundeavfallsposer, servise, bestikk og lignende produkter. 

Denne uken gikk den åttende ploggeturen.

– Vi pleier å arrangere en tur i måneden – med unntak av midt på den kaldeste vinteren. For første gang har vi nå utfordret en bedrift. Denne gangen var det de ansatte på Askimkontoret til Sparebank 1 Østfold og Akershus som ble utfordret. Neste gang, i august, blir en ny bedrift utfordret til å delta, sier Einarson.

Kristin Helgesen i banken synes tiltaket er positivt. Søppelplukking kan kombineres med gåing, løping og lufting av hund. Sosialt er det også.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Les også: Fant store mengder søppel på ploggetur: – Jeg har lyst til å være med neste gang også

Plukker i Askim

Turen startet fra BioBags lokaler i Hovsveien. En av turene går alltid til jernbanestasjonen. Ofte stopper den der, for posene fylles raskt der. I Hovskogen, derimot, er det langt mindre søppel. Uno Andersen fra Askimbyen as mener ungdom som bruker skogen som skolevei, fortjener ros.

Trodde du kanskje at det er vanlige butikkposer som fylles med søppel? Nei, da. Ploggerne har komposterbare poser i biologisk nedbrytbart materiale fra nettopp BioBag.

– Interesserte kan også hente poser og hansker i lokalene til Sparebank 1 i Askim. Når posen er full, får søppelplukkeren en kode til den nye beholderen i Hovsveien, forteller Kristin Helgesen.

Når beholderen er full, kommer Retura Østfold og tømmer den.

Les også: Lasse får ikke plukke søppel langs veien på dugnad – men Jan Ivar får dirigere trafikk

Kommentarer til denne saken