Satset på taco med laks - Tomter-elever blir sunnere

Full fart: Like før matpausen er det travelt med å legge opp laksen. Fra venstre Adina Kaitaz, Adrian Rogg, Sindre Nøring, Iara Sequeira og Chanel Richvoldsen.

Full fart: Like før matpausen er det travelt med å legge opp laksen. Fra venstre Adina Kaitaz, Adrian Rogg, Sindre Nøring, Iara Sequeira og Chanel Richvoldsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med nye blendere blir det også sunn smoothie med spinat.

DEL

HOBØL: Dette er blitt mulig etter at skolen har fått i alt 200.000 fra det såkalte Røre-prosjektet, og blitt en helsefremmende skole.

Navnet på tilskuddet spiller både på å røre seg fysisk, men også å røre i gryta – blant annet.

Pengene kommer fra Sparebankstiftelsen og er fordelt via Østfold fylkeskommune.

Les også: Jobben deres er å sørge for at resten av elevene beveger seg mer – og de lykkes

Egen ambassadør

Røre-midlene har frikjøpt Heidi Skjelle slik at hun kan være Røre-ambassadør.

– Vi har blant annet satset på å oppgradere kjøkkenet på SFO med ny komfyr, blendere og foodprosessor. Vi har også fått eltemaskin, forteller hun.

Dermed kan elevene på 6. trinn lage grove og sunne rundstykker til kantina.

Kantinedriften er organisert som en skikkelig bedrift, og elevene må søke på stillingene. 11 elever forbereder varm lunsj til de tre øverste trinnene hver onsdag.

– Vi har byttet ut fisk med kjøtt, og i dag serverer vi taco med laks, opplyser Nora Nilsen.

Salgsteamet: Selgerne står klare. Ingabire Runaira, Stella Støkken Leren og Hedda Kristine Ødegård.

Salgsteamet: Selgerne står klare. Ingabire Runaira, Stella Støkken Leren og Hedda Kristine Ødegård. Foto:

Ingabire Runaira jobber i salgsteamet.

– Vi har sunn smoothie med bær, frukt og spinat å servere i dag, sier Ingabire.

80 taco med laks forsvant på et blunk.

– Det er flott når målgruppen er på 120 elever, sier Skjelle.

Tar vare på restene

Alt som ikke blir solgt av mat blir også tatt vare på.

– I dag vil det for eksempel bli tacosalat på SFO. Elevene på 2. trinn får smoothien som er til overs. På en måten er det flere som får glede av midlene, sier Skjelle.

Å delta i Røre-gruppen er også god språkundervisning for elever som nettopp har flyttet til Hobøl og trenger trening i norsk.

Stor suksess: Elevene på 6. trinn var godt fornøyde med historiens første varme lunsj i kantina.

Stor suksess: Elevene på 6. trinn var godt fornøyde med historiens første varme lunsj i kantina.

Menyene testes ut av elevene på 6. trinn, i mat og helse.

– Vi veksler på to grupper som prøver ut menyene, forteller elevene, som synes det smakte overraskende godt med laks i taco.

En kantinegjest som hadde sin andre arbeidsdag var den nytilsatte rektoren på skolen, Finn Ingar Frydenberg.

Han benyttet muligheten til å bli nærmere kjent med sine nye elever, men i motsetning til dem var han litt mer skeptisk til laks som tacofyll.

– Det er så mye annet godt man kan lage av laks, så jeg tror jeg satser på det, smilte Frydenberg.

Les også: Slutter på grendeskole for å bli rektor på Tomter

Artikkeltags