HOBØL: Knapstad vel knytter lokalsamfunnet sammen, arrangerer flotte og nyttige bruktmarkeder, ordner dugnader og skaper lekeplasser, turområder og grillplasser, heter det i begrunnelsen. Nylig avgjorde politikerne i hovedutvalg for oppvekst og omsorg at velforeningen skal få årets pris. Den består av 5.000 kroner, blomster og et diplom. Prisen deles ut under årets siste kommunestyremøte.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Hva er styrets reaksjon på tildelingen?

– Vi er overrasket, glade og stolte, sier leder Per Finset som understreker at velet har en solid og dyktig dugnadsgjeng.

– Fortell om arbeidet deres.

– Det startet med lekeplassen Snipp & Snapp. Den ligger på kommunens grunn midt i bebyggelsen. Velet har ansvar for å drifte og utvikle den på dugnad. Vi fikk 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Spydeberg til dette formålet i 2015. Årets prosjekt er bålplassen like ved skolen og barnehagen. Der har vi blant annet oppført en gapahuk med bålplass, krypetunnel, balansebommer og en klatrepyramide. Plassen benyttes av barn og familier fra rundt 700 husstander samt elever på barnetrinnet og ikke minst barn i barnehagen. Sparebankstiftelsen DNB har gitt oss 60.000 kroner til dette formålet.

Les også: Bente og Tom vant pris:– En stor anerkjennelse

– Dere har også et nytt prosjekt på gang.

– I fjor inngikk vi en avtale med kommunen om å utvikle et fire dekar stort område i tilknytning til skolen og den nye idrettshallen. Der skal det bli et nærmiljøanlegg med blant annet sandvolleyballbane. En gruppe fra velet jobber med planer og søknader om midler fra stiftelser. Prosjektet realiseres etter hvert som vi får penger til det. Her håper vi Askim & Spydeberg Sparebank kan bli en støttespiller, sier Magnus Bøe i velforeningens styre.

Samme dag som avisen kom på besøk, dukket også markedssjef Lillan Larsen fra Askim & Spydeberg Sparebank opp med en sjekk på 5.000 kroner.

– Banken gratulerer med frivillighetsprisen, sa hun – og ønsket velet lykke til med neste prosjekt.

Les også: Klart for nytt bruktmarked – gir overskuddet tilbake til barn og unge

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Nå har dere plutselig fått 10.000 kroner. Hva skal pengene gå til?

– De skal gå til vårt nye nærmiljøanlegg for lek og aktivitet ved skolen, sier Magnus Bøe i styret i velforeningen.

– I begrunnelsen for utdelingen av prisen står det også at dere arranger bruktmarkeder.

– Det er noen driftige damer som drar i gang salg av brukte klær, leker og utstyr for barn. Hele inntekten går til velet. I tillegg har grasrotandelen fra Norsk Tipping blitt en viktig inntektskilde for oss. I fjor fikk velet 20.000 kroner. Så langt i år har vi fått 27.000 kroner, forteller Bøe og kasserer Pål Rypdal.

Knapstad Vel ble stiftet i 1948. Den første tiden var velet en betydelig aktør i samfunnsutviklingen, blant annet ved etableringen av et vannverk på Knapstad. På 1980-tallet ble det laget en lysløype som nå er en del av folkestien.

(Saken fortsetter under bildet)