Letter på sløret om når den nye flerbrukshallen skal stå klar

Flerbrukshallen i Hobøl reises. Totalentreprenør er AF Gruppen Norge as.

Flerbrukshallen i Hobøl reises. Totalentreprenør er AF Gruppen Norge as. Foto:

Ved påsketider neste år kan hoblingene ta i bruk den nye flerbrukshallen som ligger vegg i vegg med Knapstad barne- og ungdomsskole.

DEL

HOBØL: Byggingen av flerbrukshallen startet i juni i år. Ved påsketider neste år skal den stå ferdig. Siri Søreng i Trøgstad kommune leder prosjektet på vegne av Hobøl.

– I tillegg til tekniske rom, tribuner, garderober, lager og kiosk, får bygget en håndballflate på 25 x 45 meter og en turnhall på 20 x 25 meter. Dessuten skal hallen inneholde et styrketreningsrom og et sosialt lokale, forteller hun.

Hallen får en grunnflate på 2.200 kvadratmeter med et totalt areal på 2.950 kvadratmeter fordelt på tre etasjer.

Totalentreprenør er AF Gruppen Norge as.

Les også: Bygget blir mange millioner kroner dyrere – kan gå ut over elevene

(Saken fortsetter under bildet)

Les også:

Ordføreren gliser, men Ludvig (9) er ikke bare fornøyd med ny flerbrukshall


Blir dyrere enn antatt

I februar ble det klart at flerbrukshallen blir 17 millioner kroner dyrere enn vedtatt ramme på 54 millioner kroner. Flere forhold var ikke tatt med i det opprinnelige regnestykket. Men nå reises bygget og hoblingene vil om et halvt års tid kunne ta i bruk en splitter ny hall. Den ligger helt inntil Knapstad barne- og ungdomsskole som skal bruke hallen som gymsal.

(Saken fortsetter under bildet)

– Sto på for hallen

Signe Øye (Ap) var i mange år leder for prosjektgruppen for hallen. Nå er hun medlem av styringsgruppen som leder framdriften av hallen.

– Uten gruppens arbeid hadde vi ikke vært der vi er i dag. For oss var det viktig å gjøre det ordentlig når vi først skulle bygge en hall. Derfor blir den bygget i massivt tre. Vi var blant annet i Bodø for å se på et lignende bygg der, forteller hun. Selv om hallen blir dyrere enn planlagt, visste vi at vi har politikerne i ryggen. Fra kjøkkenvinduet mitt ser jeg kranen på byggeplassen, sier hun fornøyd.

Les også: Pernille ønsker seg kunst som kan brukes

Artikkeltags