Gå til sidens hovedinnhold

Kunstner: – Det er som sjokolade, vi vil bare ha mer

Artikkelen er over 2 år gammel

Keramikk og malerier er det som møter besøkende på Galleri Art To Be de neste to ukene.

HOBØL: Gudrun Tove Forrestad driver til daglig StudioNitten i Lillehammer med eget keramikkverksted og kunstgalleri. Flere kunstnere fra Indre Østfold har stilt ut sine arbeider i hennes galleri. Nå er det hennes tur til å besøke regionen og Galleri Art To Be i Hobøl som drives av Bente Flote Hansen og Tom Paulsen.

Les også: Fire hjerneslag og seks hjerteinfarkt stanser ikke Tom – åpner nytt galleri

Keramikk og malerier

Forrestad er født og oppvokst i Venabygd i Gudbrandsdalen. Hennes første møte med leire var på barneskolen da elevene fant blåleire og formet ting av det. Som voksen ble hun agronom, jordbruker, regnskapsfører og mor til tre barn.

 

Etter kurs, hospitering og skoler reiste hun i 2004 til Danmark og lærte keramikk og maleri ved Helnæs Hojskole. Deretter var hun hospitant innen keramikk ved Scan Form i Sem i Vestfold før hun tok billedkunstutdanning ved Nydalen Kunstfagskole.

Gnisten ble for alvor tent hos Forrestad etter oppholdet i Danmark. Hun fortsatte med både maling og leire og uttaler i en pressemelding at det er som sjokolade. Får du litt, vil du bare ha mer.

Søker etter form og farger

Når Forrestad jobber med malerier, ser hun om det dukker opp motiver som hun ønsker å framheve. Hun søker etter former og farger og er inspirert av naturen, opplevelser og ting som skjer rundt henne.

Fra fredag 8. til søndag 23. september kan du se hennes arbeider på Tomter. Utstillingen er kun stengt på mandager. Den siste helgen arrangerer hun keramikkurs i Galleri Art To Be.

Les også: Ble nervøs da hun ble nominert til Drømmestipendet

Kommentarer til denne saken