Gå til sidens hovedinnhold

Skolekorpset gikk til topps i helgen: – Spenningen var stor da resultatene ble annonsert

Artikkelen er over 3 år gammel

Hobøl Skolekorps vant sin divisjon i distriktsmesterskapet for skolekorps i Fredrikstad.

HOBØL: Konkurransen ble avholdt lørdag 14. april og ble arrangert av Norges Musikkorps Forbund, region Øst. Hobøl Skolekorps stilte i fjerde divisjon, og spilte stykkene «Koral» av Reidar Gullesen, og «Intruitus, Cantus e Finale» av Per Olav Paulsen, skriver sekretær Børt Erik Vikheim i en pressemelding.

Les også: Hobøl bruker nesten ingenting på kultur – har halvparten så mange ansatte som naboen

Stor glede

– Spenningen var stor i korpset da resultatene ble annonsert, og gleden var enda større da det var Hobøl Skolekorps som ble annonsert sist og dermed utropt til vinner. En glad tillitsvalgt, Lene Margrethe, mottok trofeet som det synlige beviset på at korpset gikk helt til topps i konkurransen, forteller Vikheim.

– Vi skal delta i 3. divisjon i NM, og vi bestemte oss ganske sent for å delta i distriktsmesterskapet for å få litt konkurranseerfaring. Da ble det 4. divisjon i DM, var vi på ingen måte sikre på om det skulle bli noen god plassering. Jeg er veldig fornøyd med måten vi opptrådte på, og musikantene har tatt utfordringen med kort forberedelse på strak arm, uttaler dirigent Svend Arne Brandsrud.

Ungt korps

Hobøl Skolekorps er i stadig vekst etter noen år med nedgang og har vært gjennom et generasjonsskifte. Derfor er det et relativt ungt hovedkorps som nå har fått en fin erfaring som gir god motivasjon frem mot årets store mål, NM i Bergen. 2018 er musikkorpsenes år, og korpsbevegelsen feirer 100 år. Dette feires med brask og bram og NM er en del av det vi tror blir en fin festival og en bra sommertur, skriver Børt Erik Vikheim.

Les også: – Overraskende og hyggelig å bli satt pris på

Kommentarer til denne saken