Andreas (10) får trolig ønsket oppfylt – men fortsatt mangler det penger

Olaf Pettersen møtte opp under informasjonsmøtet på Knapstad barne- og ungdomsskole sammen med sønnene Andreas (10) og Oliver (7). Andreas ønsker seg pumptrackbane. Pappa  Olaf står på dungadslisten som nå omfatter 40 medlemmer.

Olaf Pettersen møtte opp under informasjonsmøtet på Knapstad barne- og ungdomsskole sammen med sønnene Andreas (10) og Oliver (7). Andreas ønsker seg pumptrackbane. Pappa Olaf står på dungadslisten som nå omfatter 40 medlemmer. Foto:

En pumptrackbane står høyest på Andreas Pettersens ønskeliste for Knapstad Aktivitetspark. Den ligger allerede inne i planene, men velet trenger mer penger.

DEL

Onsdag ettermiddag arrangerte Knapstad vel møte i kantinen i barne- og ungdomsskolen. Innbyggerne var invitert til informasjon og idédugnad om aktivitetsparken som skal opprettes på et 4,2 dekar stort område i tilknytning til den nye flerbrukshallen og Knapstad barneskole.

Presenterte planer

Under møtet presenterte Per Finset, leder i Knapstad vel, et utkast til planer for den planlagte parken. Smaalenenes Avis har tidligere skrevet at den gamle sandvolleyballbanen skal settes i stand. Nett og stolper skal erstattes med nye. Akebakken skal ryddes og jevnes ut etter at ungskogen er ryddet. Dessuten skal det lages en Tuftepark med egentrening for både små og store. En pumptrackbane, zipline, klatrenett, sykkelløype og universelt utformede gangveier, er andre tiltak som skal realiseres når velforeningen har nok penger.

(Saken fortsetter under bildet)

Finset fortalte at velforeningen også har engasjert seg i trafikksikkerhet, står bak lekeplasser med lekeapparater og gapahuk. Skiløype, skøytebane, trivselstreff og dugnader er andre områder som velforeningen jobber med.

– Vårt mål er at vi skal gjøre Knapstad til et godt sted å bo, sa Finset.

Velet ønsker innspill til aktivitetsparken fra både barn, unge og voksne. Og ideene og ønskene strømmet på under møtet onsdag.

Se også:

(Saken fortsetter under bildet)

Leder Per Finset sier velforeningen jobber for at Knapstad skal være et godt sted å bo.

Leder Per Finset sier velforeningen jobber for at Knapstad skal være et godt sted å bo. Foto:

– Mange, gode forslag

Prosjektleder Magnus Bøe forteller at innspillene og engasjementet fra såvel små som store, var mange og gode. Det var rundt 50 påmeldte til møtet hvor det ble servert pizza. Men en raskt opptelling viste at nærmere 60 personer var til stede.

(Saken fortsetter under bildet)

Innbyggerne på Knapstad hadde mange forslag til hva aktivitetsparken bør inneholde.

Innbyggerne på Knapstad hadde mange forslag til hva aktivitetsparken bør inneholde. Foto:


– Det kom fram ønsker om et lekeområde tilpasset de yngste med sandkasse og sklie. Andre vil gjerne ha frisbeegolf, forteller Bøe. Frisbeegolf ligner mye på vanlig golf, men det brukes frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Det ble også foreslått et løpedekke for 60 meter i nærheten av hallen, en sandgrop til lengdehopp og klatrestein.

(Saken fortsetter under bildet)

Magnus Bøe er prosjektleder for Knapstad Aktivitetspark.

Magnus Bøe er prosjektleder for Knapstad Aktivitetspark. Foto:

Har fått støtte

Knapstad vel har fått 250.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB som velet kan fordele på ulike innstallasjoner i aktivitetsparken. Sparebankstiftelsen Spydeberg har gitt 170.000 kroner til treningsapparater i en Tuftepark. Men fortsatt trenger velforeningen mer penger.

– Vi venter på avklaring på vår søknad om spillemidler. Dessuten skal vi søke flere stiftelser og institusjoner om penger, sier Magnus Bøe.

(Saken fortsetter under bildet)

Foreløpig er det bare et lekestativ på stedet som Knapstad barne- og ungdomsskole har satt opp. I mai starter arbeidet med den 4,2 dekar store aktivitetsparken.

Foreløpig er det bare et lekestativ på stedet som Knapstad barne- og ungdomsskole har satt opp. I mai starter arbeidet med den 4,2 dekar store aktivitetsparken. Foto:

Sponsorer skal profileres

Rundt 40 frivillige står på dugnadslisten. Ifølge Bøe kan mye av arbeidet utføres av frivillige. Men det blir også nødvendig å leie inn firmaer til å utføre deler av anleggsarbeidet.

– Nå håper vi at lokale bedrifter stiller opp og bidrar til dugnaden, sier Bøe.

Går alt etter planen, starter arbeidene i parken i begynnelsen av mai.

Under møtet onsdag kveld ble ideen om "walk on sponsors" luftet. Næringsliv som bidrar til aktivitetsparken, kan få sin logo nedfelt i gangarealet som en profilering.

Les også: De skal jobbe så svetten siler – nå håper de på pengestøtte

Artikkeltags