Mona og Hjalmar bruker fritiden sin på å gi ungdom et fritidstilbud – får honnør fra kommunen

Under samlingene i Max Aktiv og Krik kan barn og unge blant annet spille ulike spill. Nå kan det trolig kjøpes inn nye, sier Mona Bø og Hjalmar Bø.

Under samlingene i Max Aktiv og Krik kan barn og unge blant annet spille ulike spill. Nå kan det trolig kjøpes inn nye, sier Mona Bø og Hjalmar Bø. Foto:

Mona (51) og Hjalmar (50) Bø bruker mye av sin fritid på kristent arbeid blant barn og unge i Hobøl. – Som kristen vil jeg være på plass der jeg bor, sier Mona.

DEL

HOBØL: Under kommunestyrets avslutningsmiddag nylig ble to kristne organisasjoner tildelt årets frivilligpris. Den ble mottatt av ekteparet Mona og Hjalmar Bø som er ledere i hver sin forening.

– Denne prisen er til klubbene, nåværende og alle tidligere ledere. Den er en stor anerkjennelse for det frivillige, kristne arbeidet for barn og unge, slår Hjalmar Bø fast.

Les også:

Klubb for barn på første til sjette trinn

Max Aktiv ble tildelt frivilligprisen for 2019. Prisen består av en sjekk på 2.500 kroner, et diplom og blomster. Klubben holder til på Knapstad Arena og møtes annen hver torsdag i skoleåret.

– Da har vi ulike aktiviteter som spillkvelder, hodelyktløp, fisketurer og turer på skøytebanen om vinteren. En gang hvert semester får vi låne svømmehallen gratis av kommunen. Under hvert møte har vi en samling hvor vi snakker rolig sammen, synger en kristen sang og ber en bønn Det er viktig for meg å understreke at alle barn er velkommen uavhengig av religion. De som ikke ønsker å delta i bønnen, kan la være. Vi viser respekt for hverandres tro og livssyn, sier Mona Bø.

Samlingene avsluttes alltid med kveldsmat.

Les også: Ildsjeler tro til for kjært samlingssted i bygda

Nye spill

Mona Bø ønsker å gi barn et fritidstilbud samtidig som foreldrene kanskje kan få et pusterom.

– Hva skal dere bruke de 2.500 kronene til?

– Trolig blir det innkjøp av nye spill. Det skal barna være med på å bestemme, sier hun.

Max Aktiv har rundt 20 barn på sine samlinger. Klubben har i år fått 6.500 kroner i statlige frifondmidler og 2.000 kroner fra Hobøl kommune - i tillegg til gratis leie av blant annet svømmehallen.

– Det dekker utgiftene våre, slår Mona Bø fast.

Max Aktiv drives i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband Ung.

Kristen Idrettskontakt

Årets frivilligpris ble delt mellom Max Aktiv og Krik, som står for Kristen Idrettskontakt. Der er Monas ektemann, Hjalmar, en av flere ledere. Også Krik fikk 2.500 kroner, diplom og blomster av ordfører Olav Breivik under julemiddagen.

Krik ble startet for rundt 40 år siden, den gang under et annet navn. Nå får ungdom i alderen 13 år og eldre et tilbud i skolens gymsal på Knapstad annen hver fredag. Der spilles ulike ballspill, vel å merke uten konkurranse. For alle skal føle mestring.

– I tillegg får vi låne svømmehallen, er på skogsturer, har spillkvelder og har turer til paintballbanen. 20 til 25 ungdommer møter opp hver gang. Etter aktivitetene har vi såkalt After-krik med mat, enten på Arena Knapstad, på Tomter eller på Ringvoll. For dette skal være et tilbud for unge i hele kommunen, understreker Hjalmar Bø.

– Hva skal dere bruke pengegaven til?

– Det blir nok til utstyr av ulike slag. Styret avgjør det, sier Hjalmar Bø.

Begge foreningene fikk mye ros av ordfører Olav Breivik under juleavslutningen. Hovedutvalg for oppvekst og omsorg er juryen.

Flyttet til Knapstad

Mona Bø er fra Trondheim, mens Hjalmar er fra Randaberg utenfor Stavanger. Begge jobber i Oslo. I 2004 flyttet de til Hobøl med sine tre barn.

– Vi trengte et større hus og var på leting utenfor Oslo hvor prisene var lavere. Siden vi har familie i Spydeberg, valgte vi dette området. Etter flyttingen til Knapstad ble barn nummer fire født, forteller de.

Mona er lektor og jobber som seniorrådgiver i administrasjonen ved Menighetsfakultetet i Oslo mens Hjalmar er generalsekretær i Digni. Det er en paraply for 20 kristne organisasjoner som jobber mot fattigdom og for verdige liv.

Kristin Lippestad og Olav Breivik overrakte nylig frivilligprisen til Mona og Hjalmar Bø som tok imot disse på vegne av Max Aktiv og Krik.

Kristin Lippestad og Olav Breivik overrakte nylig frivilligprisen til Mona og Hjalmar Bø som tok imot disse på vegne av Max Aktiv og Krik. Foto:


Artikkeltags