I helgen var det distriktsmesterskap for skolekorps på Østlandet. Hele 150 korps, og mer enn 3700 musikanter, spilte i ulike klasser i Asker, Fredrikstad og på Lørenskog.

Hobøl skolekorps deltok i 4. divisjon på Lørenskog, og gikk til topps.

– Det er kjempegøy å vinne. Vi har øvd lenge sammen for å få til dette her, sier Aksel Veidal, trombonist i korpset.

Dirigent i Hobøl Skolekorps, Kari-Andrea Johansen, sier hun er veldig stolt av arbeidet og innsatsen musikantene har gjort.

– I tillegg er Hobøl Skolekorps et korps med en engasjert og god foreldregruppe som virkelig jobber for barnas beste. Vi har det så fint sammen gjennom musikken, synes jeg.

(Saken fortsetter under bildet)

Hobøl Skolekorps fremførte korpsverket «Song» av Idar Torskangerpoll samt «Superhelt-Suite» for korps, av Øystein Sjøvaag Heimdal, med de fire satsene «Grovmessingmannen», «Hornfantomet», «Kornettdama» og «Sersjant DurogMoll». I de utførlige dommerkommentarene fikk korpset gode tilbakemeldinger, både om det som fungerer bra og hva som bør jobbes med videre. De ulike instrumentgruppene fikk skryt for partier eller måter de hadde levert ekstra bra på, og korpset fikk høre at de er gode til å lytte til hverandre. Uttalelsen fra dommerne inneholdt også kommentarer som «Flott hvordan dere holder ut alle toner og fraserer, det gir flyt i musikken. Dere spiller rett og slett musikk, ikke bare notene.» Og passende etter fremføring av suiten: «I dette korpset er det mange superhelter. Dere spiller så fint sammen. Dere har en god homogen korpsklang, dere lytter godt på hverandre, spiller med stort sett god intonasjon, og har masse overskudd.»

Korpsets leder, Simen Saxebøl, er svært stolt.

–Vi har «samhold og spilleglede» som motto, og resultatet i helgen er et resultat av at vi tar dette på alvor i jobbingen vår. Musikanter som har det gøy sammen, spiller også bedre sammen, sier han.

På ukens øvelse skal korpset feire skikkelig, med bløtkake sponset av Askim og Spydeberg Sparebank, en av korpsets hovedsponsorer.