Gå til sidens hovedinnhold

Hobling jakter etter millioner til afrikansk tegnefilm

Artikkelen er over 1 år gammel

Hoblingen Roger Gihlemoen er klar med en tegnefilm-serie for afrikanske land. Han mangler bare litt penger.

HOBØL: I fire år har animasjonsfilmskaperen bodd i Tanzania sammen med sin kone Anne Marken Gihlemoen, som er misjonær.

– Som medfølgende til en misjonær så fikk jeg jo uansett lønn. Jeg kunne like godt lage tegnefilm, sier han.

Som tenkt så gjort. Gihlemoen har lang erfaring fra filmbransjen her hjemme, og tok rett og slett med seg utstyret til Tanzania.

– Hvilken teknikk er det du bruker?

– Jeg bruker noe som heter motion capture. Det vil si at vi filmer skuespillernes beveglser, som så gjøres om til animasjonsfilm.

– Hvordan fikk du tak i skuespillere?

– Jeg møtte opp på danseforestillinger og teatre i Tanzania og lanserte prosjektet. Til slutt samarbeidet jeg med sju skuespillere som gir liv til 72 karakterer, og mange tusen engler, gjennom serien.

– Hva handler filmserien om?

– Jeg oppdaget da vi flyttet til Afrika at svært lite film var laget for barn og unge der. Jeg bestemte meg da for å formidle bibelhistoiren for barn og unge.

– Hvilke historier drar du fram?

– Jeg konsentrerer meg om Adam og Eva, Abraham, kong David og Jesus. Dette er også personer som vil være kjente for den muslimske befolkningen i Afrika.

– Og nå trenger du penger?

– Ja, nå vil jeg prøve crowdfunding. Selv om jeg har gjort alle opptak, spilt inn all musikk og fått oversatt manus til flere språk, så skal filmene fortsatt produseres. Prosjektet så langt har kostet 5,2 millioner og det er lite.

Kommende år skal Gihlemoen jobbe med tegnefilmene gjennom et prosjekt i NLM (Norsk Luthersk misjonssamband).

– Jeg håper å få mer finansiering på plass etter hvert. Og når filmene først er ferdige vil selskapet Christ Vision stå for oversettelse og distribusjon over hele Afrika.

Kommentarer til denne saken