Her panter de mest: Frode har tatt grep for å unngå irriterte kunder


 
 Kjøpmann Frode Pettersen i Rema 1000 Mysen fikk inn mest  pant i Indre Østfold i fjor.

Kjøpmann Frode Pettersen i Rema 1000 Mysen fikk inn mest pant i Indre Østfold i fjor. Foto:

Frode Pettersen er kjøpmann i Rema 1000 Mysen hvor flest kunder i Indre Østfold pantet flasker i fjor. Takket vært en ny og rask maskin, slipper folk å stå i kø lenge.

DEL

Ifølge tall fra Infinitum as, ligger Rema-butikken på Mysen på femte plass i Østfold når det gjelder panting av bokser og flasker. Forretningen ligger på topp i Indre Østfold.

Det er kjøpmann Frode Pettersen fornøyd med, Han sier butikken legger til rette for gode panteopplevelser.

– Vi har to maskiner som står med god avstand. I fjor kjøpte vi inn en som er veldig rask. Det er en stor fordel når det kommer kunder med mange tomflasker. Vi vet at kundene blir irriterte når det må stå lenge i kø, sier han.

– Har du tall på hvor mange som gir panten til Røde Kors? Panten har jo økt.

– Nei, men mitt inntrykk er at stadig flere blir flinke til å gi til Røde Kors, sier Pettersen.

Topp fem i Østfold

Ifølge Infititum as som driver panteordning for drikkevareemballasje i aluminium, stål og plast, lå disse fem butikkene på topp i fylket i 2019:

  • 1. REMA 1000: Hassingveien. 782.1622.
  • 2. REMA 1000 : Ryggeveien 706.0533.
  • 3. REMA 1000: Iseveien 698.1654.
  • 4. KIWI Melløs : 690.956
  • 5. REMA 1000 Mysen: 683 791.

Les også: Stuntet er ikke et stikk til konkurrentene: – Våre kunder vil bare ha det enkelt

1,2 milliarder bokser og flasker

– Norge har innbyggere med gode pantevaner og et av verdens mest effektive pantesystem. I 2019 pantet nordmenn nær 1,2 milliarder bokser og flasker. Som følge av det gikk 19.000 tonn plast og 9.000 tonn aluminium til resirkulering. Totalt ble det pantet 46,5 millioner bokser og flasker i Østfold i 2019. Rema 1000 Mysens kunder pantet 683.791 bokser og flasker, viser tall fra Infinitum, som driver det norske pantesystemet. Det er mest i indre Østfold og femte mest i hele Østfold. Norge har en svært høy innsamlings- og gjenvinningsandel på drikkevareemballasje. Alle flasker og bokser som samles inn blir resirkulert, skriver Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum, i en pressemelding.

– Vi nordmenn er blant de beste i verden til å pante. Gjennom panting sørger vi for at flasker og bokser resirkuleres og blir til nye produkter i stedet for å bli kastet eller havne i naturen. Plastflasker og bokser er en viktig ressurs og kan brukes som råstoff i ny drikkeemballasje om igjen mange ganger, legger hun til.

Les også: Ny Askim-kjøpmann har etablert sitt eget firma – annet selskap meldt oppløst


Artikkeltags