Gå til sidens hovedinnhold

Henrik (23) fra Eidsberg ble «Årets gjennombrudd» og toppscorer i 1. divisjon – slik hylles han av treneren

– Jeg tror ikke folk vet hvor mye Henrik Udahl har forsaket for å komme dit han er i dag. Han har tatt noen utrolig vanskelig valg på veien.

Det sier Åsane-trener Morten Røssland til Eurosport. Søndag kveld ble siste runde i Obosligaen (1. divisjon) spilt og etter 2–2 mot Sogndal er det klart at bergenserne ble nummer fem på tabellen. Dermed venter kvalifiseringsspill om opprykk til eliteserien.

En av de viktigste bidragsyterne til den sensasjonelle plasseringen er Henrik Udahl. 23-åringen fra Eidsberg har nemlig bøttet inn mål på topp for Åsane. Totalt endte han på 19 mål på 30 kamper, to mål mer enn nummer to i divisjonen.

– Hadde troen selv

– Jeg hadde troen på at jeg skulle være der oppe, selv om kanskje ikke mange andre hadde det. Jeg sa til treneren i mars at jeg skulle bli toppscorer. Da sa han at «om du gjør det så rykker vi opp». Vi er ikke langt unna det nå. Jeg er stolt, men prestasjonen min i dag skygger litt over toppscorertittelen, sa Henrik Udahl til Eurosport etter Sogndal-kampen.

Udahl ble nemlig felt i andre omgang, fikk tildelt straffe og tok den selv. Men Sogndal-keeper Renze Fij reddet.

Senere i intervju med tv-kanalen ble han overrasket med tittelen «Årets gjennombrudd» i Obosligaen kåret av en jury bestående av Pål Arne Johansen (Norges Fotballforbund), Kenneth Fredheim (Eurosport) og Amund Lutnæs (Eurosport). I begrunnelsen står det:

«Henrik Udahl har denne sesongen tatt Obosligaen med storm. Spissen har scoret på bestilling for laget fra Bergen. Han har bidratt til at Åsane har levert en meget god sesong. Det er mange klubber som har østfoldingen i kikkerten før neste sesong.»

– Jeg er utrolig stolt. Jeg har lagt ned et enormt stykke arbeid for å komme hit, og dette er et bevis på at jeg har gjort mye riktig, sa Udahl i intervjuet.

LES OGSÅ: Millioner til 50 lag og foreninger i Indre Østfold – sjekk hvem som får penger

– En komplett spiller

Det kan Åsane-trener Morten Røssland, som selv ble «Årets trener», bekrefte.

– Jeg tror ikke folk vet hvor mye Henrik har forsaket for å komme dit han er i dag. Det handler om skole, venner og jobb. Han har tatt noen valg som er utrolig vanskelige å ta. Han har tatt vanvittig ansvar for sin egen karriere, og så har vi pushet han med å sette noen krav. Han har blitt en komplett fotballspiller. Han har alltid hatt målteft. Så har han utviklet seg enormt i flere faser av spiller, både i oppspillsfasen og presspillet, fortalte Røssland til Eurosport, og kommenterte også at det var interesse for Henrik Udahl hos mange klubber rundt om uten å gå i dybden på hvilke klubber det er snakk om.

Heller ikke Udahl selv vil si så mye om akkurat interessen fra andre klubber nå.

– Jeg vet ikke så mye egentlig. Det har ikke vært fokus til nå. Om det skulle skje noe, så skjer det ikke før etter sesongslutt uansett, påpeker Udahl til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Fredrik (22) har fått en morsom biinntekt – likevel helt avhengig av studielånet

Juleferien kan ryke

For sesongen er ikke over for Åsanes del. Allerede onsdag skal laget ut i kvalifiseringsspill til eliteserien. Da møter laget Raufoss (nummer seks i Obosligaen) hjemme på Myrdal i Bergen. Vinner laget denne kampen, så er tabellfirer Ranheim motstander. Deretter tabelltreer Sogndal om det blir seier også i denne kampen. Skulle også Sogndal beseires, venter det tredje dårligste laget i eliteserien til avgjørende kamp. Med andre ord er det en lang vei opp.

– Planen er i utgangspunktet juleferie hjemme i Eidsberg, men skulle vi gå hele veien i kvaliken, så er siste kamp 28. desember, smiler 23-åringen.

LES OGSÅ: Mia (19) ble seriemester med Vålerenga – tok det rolig på festen av flere årsaker

Kommentarer til denne saken