Henrik (22) har skrevet kontrakt med 1. divisjonsklubb – nå venter spill mot klubber som LSK og Tromsø

NY KONTRAKT: Henrik Udahl (22) fra Eidsberg var med å rykke opp til OBOS-ligaen med Åsane denne sesongen. Nå har han skrevet ny kontrakt med bergensklubben.

NY KONTRAKT: Henrik Udahl (22) fra Eidsberg var med å rykke opp til OBOS-ligaen med Åsane denne sesongen. Nå har han skrevet ny kontrakt med bergensklubben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Udahl (22) fra Eidsberg er klar for spill i OBOS-ligaen i fotball i 2020. – Målet mitt er å score mål også der, sier måltyven.

DEL

BERGEN: 22-åringen er en notorisk målscorer. Forrige sesong nettet han nærmere 30 mål for Fana i 3. divisjon. Det gjorde at han fikk kontrakt med et annet bergenslag, Åsane, i 2. divisjon denne sesong. I år har han scoret sju mål på 22 A-kamper, i tillegg til at han scoret 11 mål på 15 kamper på andrelaget i 4. divisjon.

Skrev ny kontrakt

For Åsane endte sesongen med opprykk til 1. divisjon (OBOS-ligaen) etter at laget ble nummer to og slo ut Notodden i kvalifiseringsspill om opprykk. Henrik Udahls hadde i utgangspunktet en 1-årskontrakt med oransjetrøyene fra Bergen, men den er nå forlenget med to nye år.

– Henrik scoret enormt mange mål for Fana i 2018-sesongen. Men spranget fra 3. divisjon til en klubb som jakter opprykk fra PostNord-ligaen er stort. Når vi ser tilbake på sesongen, så ser vi at Henrik gradvis tok nivået. Utover høsten ble han viktig for oss, forteller trener Morten Røssland til Åsanes hjemmeside.

(Saken fortsetter under bildet)

SJU MÅL: Denne sesongen har det blitt sju mål på 22 kamper i 2. divisjon på Henrik Udahl (t.v.)

SJU MÅL: Denne sesongen har det blitt sju mål på 22 kamper i 2. divisjon på Henrik Udahl (t.v.) Foto:

Henrik Udahl selv gleder seg til å ta fatt på en ny sesong på et enda høyere nivå.

– Jeg tror ikke forskjellen fra PostNord-ligaen til OBOS er så enorm. Dersom vi jobber godt og utvikler oss videre skal vi ta nivået neste år. Målet mitt er å score mål i OBOS-ligaen også, forteller Udahl til hjemmesiden.

LES OGSÅ: Leserne har talt: Lars Erik (25) scoret årets IØ-mål – gir mye av æren til andre enn seg selv

En av få

Henrik Udahl er en av svært få spillere i Åsane-troppen som ikke er vestlending. 22-åringen kommer fra Eidsberg, men dro tidlig til Oslo og Vålerenga for å satse på fotball. Etter spill på juniorlaget og rekruttlaget til Oslos stolthet, tok han turen videre til Follo. Deretter endte han opp i Bergen for å kombinere studier og fotball.

– Jeg liker at klubben satser på unge, lokale spillere, men et par unntak går greit. Vi har funnet oss godt til rette i gjengen, påpeker Henrik og inkluderer klubbens andre østlending, Didrik Fredriksen, i den uttalelsen.

Dessuten elsker han spillestilen til Åsane:

– Den er krevende, men gøy og utviklende. Jeg merker at mange har fått øynene opp for måten Åsane spiller på. Vi er blitt en klubb det går an å utvikle seg i, synes fysioterapistudenten.

Han er allerede begynt å glede seg til kamper mot større klubber som Tromsø og Lillestrøm. Ikke minst ser ham frem til å spille for Åsane på ny stadion fra 2021-sesongen.

LES OGSÅ: Kenneth (54) forlot Åråsen da Start lå under 4-0: – Jeg ble helt uvel og angret

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken