OSLO: Henning Solberg driver selskapet DekkNor sammen med Ramiz Safdar. De har i seks år leid lokaler på Alnabru i Oslo, gjennom en framleieavtale med Nordisk dekk import (NDI). Dette selskapet har forøvrig hovedkontor og et av sine lagre i Spydeberg.

Nå har det endt opp i full konflikt mellom de to partene, etter at Solberg og DekkNor føler seg lurt, skriver VG.

Konflikten handler om at DekkNor mener NDI gjennom seks år har lurt dem ved ikke å opplyse om at de har hatt altfor mange dekk på lager.

– I seks år har de lurt oss og våre ansatte inn i en brannfelle. Vi vil ikke ha på oss at vi har drevet under ulovlige forhold, sier Henning Solberg til VG.

LES MER: Har tapt mange millioner på dekk-satsing

Solberg hevder NDI ga dem en annen kontrakt enn det gårdeier ga NDI, da de inngikk en framleieavtale i 2012. I leiekontrakten skal det ikke stå noe om begrensninger på antall dekk i lokalet. NDI sier på sin side at de ikke kjenner seg igjen i anmeldelsen. Driftssjef for NDI i Norge, Torbjørn Aune, hevder at de kun er opptatt av brannsikkerheten, og til og med har tilbudt DekkNor større lokaler for å sikre dette.

Henning Solberg sier NDI ikke har opplyst om at det maksimalt kan være 13.500 dekk på området, mens de to bedriftene til sammen har lagret opp mot 25.000 dekk på tomten. Spydebergingen påstår at NDI hele tiden har hatt lister på antall dekk som har vært på lagret.

DekkNor har politianmeldt og stevnet NDI i et sivilt søksmål, og de har sendt en bekymringsmelding til brannvesenet. NDI har på sin side sendt DekkNor et varsel om utkasting. Der listes det opp det som skal være en rekke brudd på leiekontrakten. Daglig leder i DekkNor, Ramiz Safdar, sier til VG at de kan tilbakevise 99 prosent av disse påstandene.

Gårdeier på eiendommen er E6 Eiendom. De henviser til at dette er en konflikt mellom DekkNor og NDI.