Gå til sidens hovedinnhold

Henning Solberg (43) fløy høyt i Rally Argentina

Artikkelen er over 4 år gammel

EL CONDOR: Henning Solberg har signert avtale med Leo Vegas, et online casinonettsted. Sammen med hans tidligere sponsor Skruvat.no, har Spydeberg-mannen fått nok penger til litt rallysatsing denne sesongen.

I helgen kjørte han Rally Argentina i en Ford Fiesta WRC for det britiskbaserte teamet M-sport World Rally Team. VM-runden i Sør-Amerika i helgen trakk nærmere 1 million mennesker til etappene. Bare på siste etappe søndag ettermiddag var det 100.000 tilskuere.

For Henning Solberg gikk det lenge bra. Han var med i kampen om en topp-seks-plassering, men endte til slutt på niendeplass. 42-åringen var 10 minutter og 48 sekunder bak vinneren, overraskelsesmannen Hayden Paddon fra New Zealand. Hyundai-føreren vant sekundstriden med Volkswagen-fører Sebastien Ogier fra Frankrike med fattige 14 sekunder.

– Målet var å bli blant de seks beste. Det hadde klart om jeg ikke hadde mistet servostyringen på bilen på tre strekker lørdag. Søndag slet jeg også med girkassa. Så litt surt akkurat det. Men jeg har vært i "heaven" i hele helgen. Det har vært dritgøy å kjøre her. Morsomme etapper med ekstremt mye folk, sier 42-åringen til Smaalenenes Avis, som fortsatt er sulten på mer kjøring. Så langt i sesongen har han kjørt Rally Sverige hvor det ble en sjuendeplass.

– Jeg har i hvert fall sikret meg kjøring i de tre neste VM-rundene, Rally Portugal, Rally Italia og Rally Polen. Så får vi se etter det. Jeg nyter hvert sekund av dette, sier Solberg, som mener han har en konkurransedyktig bil.

– Jeg har ikke noen vinnerbil, men jeg har bra nok bil til å bli blant de seks til åtte beste i hver VM-runde. Og det er jo bra, mener han.

Henning Solberg ble for øvrig slått av to andre nordmenn i Rally Argentina i helgen. Volkswagen-fører Andreas Mikkelsen ble nummer tre, mens Ford-fører Mads Østberg ble nummer fem.

Kommentarer til denne saken