Gå til sidens hovedinnhold

Taket to ganger og kjørte på stein – likevel er Henning Solberg like blid

Artikkelen er over 4 år gammel

TORSBY: Familien Solberg har opplevd lettere rallyhelger enn det de måtte igjennom i Rally Sweden.

Men de depper ikke av den grunn, verken Henning eller Oscar Solberg. Selv om de måtte bryte underveis, var det aldri noe problem å restarte.

Mest action har pappa Solberg kanskje stått for.

– Først traff vi en stein, og det er slikt som skjer. Og det får man ikke gjort noe med. Men vi har hatt det veldig gøy, sier Solberg til Smaalenenes Avis, som er gjenforent med sin gamle makker Cato Menkerud i kartleserstolen.

I en ukjent Skoda Fabia R5, som går noe tregere enn de vante WRC-bilene, har Solberg laddet for fullt i helga. Til og med over evne, selv i en lånt bil.

På lørdag ble det til og med to runder på taket. Uten at det gjorde store skader på verken bil eller stolthet.

– Sånt skjer når du har det veldig moro i rallybilen. Men vi kom oss videre, selv om det ble ganske så hektisk med å få tak i en ny frontrute, sier Solberg.

Saken fortsetter under bildet.

 

Men tilbake på service fikk de "lånt" en frontrute fra tilsvarende personbil, og helgen var dermed reddet for Henning, som på grunn av brutt løp tidlig fredag havnet langt, langt bak sammenlagt.

Langt bak havnet også sønn Oscar som har hatt mye tekniske problemer. Først hadde han ikke intercomlyd, deretter var det turboproblemer, før han lørdag måtte bryte den siste kveldsetappen på grunn av dynamoproblemer.

Saken fortsetter under bildet.

 

Likevel er det blitt et par etappeseire i klassen for tohjulsdrevne biler når bilen har fungert.

– Det viktigste var å få erfaring og få milene i kroppen. Det har vi gjort, så jeg ser ikke noe på resultatlisten. Jeg har fått til å kjøre med tohjulsdrift og fått en god følelse på det. Men jeg merker jeg har lyst til å kjøre firehjulsdrift på dette føret også, sier 19-åringen.

Summa sumarum endte Henning nest sist totalt, på 31. plass, på grunn av tidstillegget etter den brutte fredagen. Oscar endte totalt 28. plass og ble nummer tre i klassen, og sikret også fem etappeseire i R2-klassen.

Kommentarer til denne saken