Kommunen lar barna «gå for lut og kaldt vann»!

Ordtaket ovenfor er en god beskrivelse av både gjennomføring av vedtak i kommunestyre og den behandlingen kommunen i praksis viser overfor kommunens barn og unge ved ikke å islegge aktuelle områder nå som det har vært kaldt en god stund. Tross alt er det blitt slik at man må bruke de mulighetene som er når man vet at vintrene har blitt mildere og det er begrenset hvor lenge barna kan gå på skøyter.

Det som er helt forferdelig er at kommunen ikke har klart å islegge grusbanen i Askim. Kan det være at kommunen allerede har gitt opp fordi banen er blitt ødelagt av den sandhåndballbanen som ble bygget der i fjor? Den saken tok jeg opp i kommunestyret, og det flere ganger. Til slutt fikk jeg flertall om at administrasjonen skulle se på saken og finne et annet alternativ til sandhåndballbanen med tanke på flytting til våren, og så skulle kommunestyre få saken tilbake nå i høst, men kommunestyret fikk ikke noen sak tilbake om verken grusbanen eller flytting av sandhåndballbanen.

Dette ansvaret ligger både hos den administrative og politiske ledelsen i kommunen. I det minste burde vi ha fått en form for tilbakemelding.

Verre er det at banen ennå ikke har blitt islagt, og nå skylder kommunen på penger. Hittil har kommunen gått 400 millioner i overskudd på to år, og jeg er helt sikker på at kommunen kommer til å gå rundt 100 millioner i overskudd i 2022 også selv om de andre politikerne og administrasjonen måtte mene noe annet.

Jeg forventer og Folkets Stemme forventer at grusbanen i Askim og andre steder i kommunen hvor barn og ungdom går på skøyter blir islagt med en gang, nå må det bli slutt på håpløse unnskyldninger.

LES OGSÅ: Skuffet over at det ikke er skøyteis på grusbanen – kommunen har forklaringen