Svenske la seg på hjul bak ambulanse i utrykning på E6 – det skulle han ikke ha gjort

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klokken 07.11 første pinsedag fikk østfoldpolitiet melding fra AMK-sentralen om en svenskregistrert bil som over lengre tid hadde ligget tett bak en ambulanse i utrykning på E6 i sørgående retning ved Rygge.

– Ambulanse fortalte at de over lengre tid hadde ble forstyrret av bilen i forbindelse med utrykning. Dette skjer fra tid til annen. Det er dessverre sånn at enkelte bilister tenker at det er lurt å henge seg på utrykningskjøretøyer for å komme seg fortere fram. I dette tilfellet hadde ambulansen holdt en fart på 150 km/t for å komme fort fram med en pasient til Kalnes, forteller operasjonsleder ved Politiet i Øst, Jan Erik Nygård til moss-avis.no.

Han forteller at politiet slår ekstra hardt ned uvettig kjøring som dette. Og i dette tilfellet ble den svenske sjåføren stoppet av politiet rett sør for Kalnes og han ble fratatt førerkortet på stedet.

– Det er opprettet sak på forholdet. Så er det opp til en rettslig instans å avgjøre hvor lenge han skal være uten førerkortet. Det er faste satser i slike trafikksaker som justeres blant annet etter hvor for fort man har kjørt, sier Nygård.

Artikkeltags