(SIDE2): Vi har alle ulike behov når det gjelder søvn og det viser seg at det er flere kvinner enn menn som sliter med søvnproblemer. 

Nå kan ny forskning forklare hvorfor, skriver Forbes.

Problemer med søvnrytme

En ny studie fra McGill University mener årsaken til at kvinner sliter mer med søvn enn menn kan skyldes ulike døgnrytmer mellom de to kjønnene.

Forskerne så nemlig at kvinnene i studien hadde en tendens til å være trøttere på kvelden og å våkne tidligere om morgenen sammenlignet med de mannlige deltakerne.

I tillegg var det større sjanse for kvinnene å våkne i løpet av natta og derfor var de også trøttere om morgenen enn det mannfolka var.

Annen tidssone?

Resultatene av studien er publisert i «Proceedings of National Academy of Sciences».

- Vi ser at kvinners indre biologiske klokke gjør at de sovner tidligere og våkner tidligere enn menn, sier studiefortfatteren Diane B. Boivin.

- Årsaken er enkel: deres døgnrytme er i en mer østlig tidssone, fortsetter Boivin.

Forskerne mener at observasjonene som er blitt gjort derfor er med på å forklare hvorfor kvinner er mer utsatt for søvnproblemer.

I tillegg mener forskergruppen at resultatene også kan forklare hvorfor det å jobbe skiftarbeid, særlig natt, gir en større risiko for negative helseeffekter for kvinner enn for menn.