Gå til sidens hovedinnhold

Varsler stor helikopterøvelse i Østfold

Artikkelen er over 3 år gammel

Luftforsvaret skal trene på mørkeflyging med helikoptre flere steder i Østfold.

Det vil foregå militær øvingsaktivitet med helikopter i Østfold i uke 34. Flygingen vil forekomme på kvelds- og nattetid, med øvingsområder i Rakkestad, Svindal og Onsøy.

LES OGSÅ: Klaget inn avslag på felling av ulv

Trener på mørkeflyging

– Det vi skal trene på er mørkeflyging med helikopter. Det vil si at vi skal fly i mørket og pilotene bruker noe som heter NVG (Night vision Goggles). Det er hovedfokuset på treningen. De kommer også til å fly formasjon. Derfor blir det fire til fem helikoptre ganske tett. Så må vi finne realistiske områder å lande på. Da har vi funnet steder Rakkestad, Onsøy og Våler, sier major Stig Morten Røstad til Fredriksstad Blad.

– Jeg kan ikke si nøyaktig hvor det skal foregå, for da ødelegger jeg litt av poenget for dem som skal trene, forklarer majoren.

LES OGSÅ: Eidsberg kommune droppet flagg på kongelig bursdag i dag: – Dette er skammelig!

Må forvente støy

Noe av grunnen til at luftforsvaret varsler om øvelsen er at mennesker i de «berørte» områdene må forvente mer lyd i luftrommet så lenge øvelsen pågår. Øvelsen foregår i tidsrommet mandag 21. august til fredag 25. august 2017. Øvelsen er en del av et årlig treningsprogram.

– Det blir litt ekstra helikopterstøy rundt midnatt. Det er en del av det årlige treningsprogrammet for flygerne og crewet på helikoptre.

– Det er litt spennende. Det er derfor vi trener og øver på det. Det er litt vanskeligere å fly under slike forhold. For å bli best mulig må man både trene og øve.

LES OGSÅ: Han er én av fire som er brannvakt på Linnekleppen i sommer

Kommentarer til denne saken