Én kilometer i timen fortere så ville råkjøreren fått samfunnsstraff

Artikkelen er over 2 år gammel

Hadde den unge Skiptvet-mannen kjørt marginalt fortere ville han fått samfunnsstraff. Nå slapp han unna med betinget fengsel.

DEL

Mysen: Kjøreturen fant sted en formiddag i juni. På det aktuelle stedet i Skiptvet var hastigheten 70 km/t. UP var på plass og målte farten til 22-åringen. I dommen fra tingretten heter det at laseren viste 119 km/t da den pekte på siktedes bil.

Hadde farten vært under 115 km/t ville føreren sluppet unna med ei bot. Hadde hastigheten vært 120 km/t, eller fortere, ville reaksjonen blitt samfunnsstraff. Fengsel blir det på 125 km/t eller høyere.

Dommerfullmektig Anette Berger endte dermed opp med en betinget reaksjon. Påtalemyndigheten ville ha 24 dager betinget, men dette synes Berger var vel strengt. I det forslaget mente hun at siktedes tilståelse ikke var ivaretatt i stor nok grad. Hun endte opp med en straff på 21 dager betinget og 12.000 kroner i bot.

I retten forklarte siktede at han visste han hadde kjørt offensivt, men at han ikke var klar over at det gikk så fort. Han er avhengig av førerkort i jobben og reiser mye rundt. Derfor ville han helst ikke miste dette. Men dommeren mente at siktede ikke ville rammes hardere enn folk flest. Hun fastsatte tapstiden til 10 måneder, som gjelder fra den dagen kjøringen fant sted. Skiptvet-mannen må gjennom ei praktisk førerprøve før han kan få lappen tilbake.

Det var tørr og fin veibane da kjøringen fant sted. Retten konkluderte med at det ikke var andre faremomenter enn den risiko den høye farten i seg selv representerte.

LES OGSÅ: Kvinne omkom i frontkollisjon i Rakkestad

LES OGSÅ: Slo mann i ansiktet utenfor kino

Artikkeltags