Lokal kvinne var sikker på at hun hadde lov å tjene 50.000 kroner skattefritt

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange forsøker å lure til seg penger fra Nav. Men sikkerhetsnettet avslører stadig flere.

DEL

MYSEN: Kvinnen vi her snakker om begynte med arbeidspraksis ved en helseinstitusjon. Etter at avtalen ble avsluttet fikk hun arbeid som tilkallingsvikar. Meldekortene til Nav fylte hun ut hjemme på sin egen pc. I begynnelsen hadde hun god oversikt over de timene hun jobbet, men dette gled ut.

Men hun synes ikke dette var så farlig, siden hun hadde fått forståelsen av at hun kunne tjene 50.000 kroner i året uten å betale skatt. I retten innrømmet kvinnen at det var naivt at hun ikke sjekket dette nærmere. Hun ville på ingen måte lure Nav. Ei heller få betalt penger som hun ikke hadde krav på.

Da henvendelsen kom fra Nav om at hun hadde fått utbetalt 132.000 kroner for mye i arbeidsavklaringspenger, så gjorde kvinnen kort prosess. Hun lånte hele summen av en bekjent og betalte tilbake med en gang. Nå betaler hun tilbake lånet med 2-3.000 kroner i måneden. I sin forklaring sa tiltalte at hun skammet seg over forholdet og opplever det som flaut.

Dommerne oppnådde ingen enighet om hvordan det skulle reageres. Mindretallet mente det var sterk tvil om tiltalte hadde handlet med forsett. Flertallet var ikke i tvil om at hun hadde gjort dette med vitende og vilje. Samtidig ble det tatt hensyn til at kvinnen var i en litt vanskelig personlig situasjon.

Utgangspunktet her var en straff om mot 60 dager i fengsel, men av nevnte årsaker nøyde dommerne seg med det halve.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken