Gå til sidens hovedinnhold

Var i gang med å dyrke marihuana på soverommet

Artikkelen er over 3 år gammel

Telt og lamper var kjøpt inn. Det gjenstodbare å vente på at plantene skulle vokse seg store.

MYSEN: En kar fra Spydeberg hadde kjøpt seg cannabisfrø og var i ferd med å dyrke fram fire planter da forholdet ble oppdaget. Meningen var å tilvirke rundt 120 gram med marihuana. Både lamper og telt var innkjøp og montert opp på soverommet.

I tingretten kom det fram at tiltalte på dette tidspunktet hadde et omfattende rusproblem. Han hadde vært en tur i Oslo og kjøpt 31 gram amfetamin til eget forbruk. I ettertid viste det seg at dette var metamfetamin. Men siden tiltalte trodde at han kjøpt amfetamin, ble han også funnet skyldig i oppbevaring av det stoffet.

LES OGSÅ: Politiet slurvet i etterforskningen – mann frifunnet for flere alvorlige tiltalepunkter

Tok henhyn til den lange saksbehandlingstiden

Når det gjelder tilvirkningen av marihuana, valgte retten å sammenligne dette med innførsel av tilsvarende mengde hasj med normal styrke. Etter rettens mening ville dette gitt en straff på i underkant av 30 dagers fengsel.

Samtidig valgte dommerne å ta henhyn til den lange saksbehandlingstiden hos politiet. Dette gjaldt på etterforskningsstadiet. Her tok det om lag seks måneder å få innhentet laboratorierapportene.

LES OGSÅ: Slik finner tollerne ut om de bør stanse akkurat deg

Dømt til 120 timers samfunnsstraff

Videre tok det om lag fem måneder for å få sendt saken til retten med begjæring om tilståelsesdom. Og endelig tok det ytterligere fire måneder fra tiltalte ble tatt ut til saken ble oversendt retten for berammelse av hovedforhandling.

Retten mente forholdene som siktede nå domfelles for var for alvorlige til at det fullt ut kunne idømmes en betinget reaksjon.

Dermed ble han dømt til 120 timers samfunnsstraff. Gjennomføringstiden ble satt til fem måneder.

LES OGSÅ: Eidsberging sendte sms til narkotiltalt Trøgstad-kvinne: – Skal ha for sju laken

Kommentarer til denne saken