TRØGSTAD:  Skolekorpsets julebasar er et av de lengstlevende tradisjoner i Havnås. Godt håndverk og kreativitet skal prege årets arrangement.

– En institusjon i bygda

– Vi ønsker å ta det litt tilbake til det gamle, med blant annet flere hjemmelagede produkter. Det har satt mange i sving og besteforeldre har strikket og tovet, mens Havnås gamle skole inviterte til juleverksted. Det ble veldig vellykket, og vi var i hvert fall 30 som deltok, forteller Ingrid Risbråthe Kleppe i basarkomiteen. Hun understreker at de setter stor pris på gamleskolens initiativ.

– Det er en institusjon i bygda, og vi er veldig glad for å ha det samlingspunktet. Alle kjenner Inger Moberg som driver gamleskolen og for barna er det trygt og godt å komme dit, påpeker Risbråthe Kleppe.

Med julegrantenning

På juleverksted var det hektisk produksjon med mye kos. Det var gamleskolen som holdt ull og utstyr, og som i tillegg bød på sine velkjente sveler.

– Det var veldig koselig å ha dem her. Det samlet jo både barn, foreldre, besteforeldre, søsken og kjente. Og de laget så mye fint, roser Inger Moberg som sluttet i jobben og satset fullt på gamleskolen i 2013.

Julebasaren er 27. november på grendehuset i Havnås.

– Her blir det tradisjonell basar og salgsmesse med hjemmelagede produkter. Da kan jo folk tenke litt julegaver også. Korpset spiller, og etterpå blir det julegrantenning og arrangement omkring det som er i regi av Havnås vel, opplyser Risbråthe Kleppe.

Bildeserie

Se bilder fra juleverksted i Havnås

 

Fakta

Havnås Skolekorps ble stiftet 1. januar 1952 og er et brasskorps.

Har til sammen rundt 20 medlemmer mellom 8–19 år, med musikanter, aspiranter og rekrutter.