Ola Vigen Hattestad takket i våres ja til jobben som landslagstrener i langrenn for Slovenia. Landslaget deltok på Blinkfestivalen i Sandnes 3. til 6. august. I etterkant av festivalen fortsatte laget å ha treningssamling i Rogaland.

Torsdag morgen var utøverne ute på rulleski, og det var da det gikk galt for 19 år gamle Hana Mazi Jamnik. I Botsheitunnelen i Jørpeland ble hun påkjørt og døde.

Til NRK forteller Ola Vigen Hattestad nå om sin opplevelse av hendelsen. Den tidligere OL- og VM-mesteren i sprintlangrenn og resten av støtteapparatet hadde stoppet langs veien for å vente på utøverne.

En etter en kom, men Jamnik dukket aldri opp. Da de så begynte å høre sirener, kastet trenerne seg i bilen. De ble møtt av luftambulansen på ulykkesstedet.

– Det var helt forferdelig, forteller treneren tydelig preget.

Han beskriver sin elev som en positiv jente med masse godt humør.

– Hana var en solstråle på laget. Hun var yngst på laget, bare 19 år, men hun hadde en enorm omtanke for andre, sier Ørje-mannen, som sammen med resten utøverne og støtteapparatet naturlig nok har det tøft.

Ola Vigen Hattestad mener det vil ta lang tid å komme over dødsulykken. 40-åringen forteller at utøverne har reist hjem til Slovenia og blir fulgt opp der. Selv er han igjen i Norges sammen med støtteapparatet.

– Nå er utøverne tilbake i Slovenia. Vi skal bruke tiden framover til å komme over det her. Vi trenerne er igjen i Norge, først og fremst for å hjelpe familien med en del praktiske ting som må ordnes. Vi vet ikke så mye om hva som venter oss de neste ukene og månedene. Det vi har pratet om i laget, er at Hana fremdeles skal være med oss – hennes smittende vesen og positive holdninger, sier Hattestad.

LES OGSÅ: OL-vinneren Hattestad skal delta i «Mesternes mester» – disse skal han konkurrere mot