Det bekrefter Ørje-mannen overfor NRK mandag.

– Jeg synes jo det har vært to veldig fine år med damene. Men det har vært krevende terreng å manøvrere seg i. Mye handler om korona. Det får man ikke gjort noe med, men det mest krevende i mitt tilfelle er at jeg har en hjemmesituasjon som har gjort det enda mer utfordrende, forteller han.

Ola Vigen Hattestad ble ansatt som landslagstrener i 2020 etter å ha vært trener for det slovenske landslaget. I to sesonger har han ledet de norske damene sammen med Ole Morten Iversen.

39-åringen er bosatt på Mesnali i Ringsaker kommune, ikke langt fra Sjusjøen. Der har bor han sammen med kona Katja Visnar og deres to barn, Lara og Ludvik. Han har kjent på dårlig samvittighet når han har vært ute og reist.

– Som landslagstrener skal du være tilgjengelig hele tiden. Sånn skal det være. Jentene fortjener det. Det hadde jeg forventet selv om jeg var utøver, sier Hattestad til NRK og fortsetter:

– Jeg ble dratt i to retninger når jeg var hjemme. Det har vært krevende spesielt i år og gått utover fokuset mitt. Jobben har vært prioritert hele tiden. Men man kjenner på samvittigheten, at man skulle vært mer hjemme. Jeg synes det har vært vanskelig, innrømmer han.

Hva den tidligere VM- og OL-mesteren i sprint nå skal gjøre når kontrakten hans går ut 1. juni, er mer usikkert.

– Nå er jo dette ganske ferskt. Foreløpig har jeg en plan om å bli kjent med datteren min. Noen kaller det pappaperm. Så skal jeg bruke tiden min fremover på hva jeg har lyst til å drive med videre, sier Hattestad.