Var godt i gang med cannabis-produksjon i garasjen

Alt nødvendig utstyr var kjøpt inn og plantene så frodige ut. Men så kom politiet på besøk.

DEL

ASKIM: I garasjen til en kar i 40-årene var det installert utstyr for å dyrke cannabisplanter. Dette innebar å sette opp telt, vannkar, lamper og vifte. Utstyret tilhørte en kamerat. Planen var å produsere cannabis til eget forbruk.

I retten tilsto mannen at han hadde forsøkt å dyrke fram åtte cannabisplanter. Ingen av plantene hadde toppskudd og var klare til innhøsting da politiet slo til. Disse åtte plantene hadde et produksjonspotensial på omkring 270 gram cannabis.

Et politivitne mente at den som hadde satt opp produksjonsutstyret hadde god greie på det han holdt på med. Alle elementer for at det skulle bli en vellykket produksjon var på plass.

Mannen ble også dømt for besittelse av litt narkotika, kjøring uten førerkort og for å ha lånt bort bilen til en kvinne som ikke hadde førerkort.

Også i denne saken ble «rettergang innen rimelig tid» et tema. Alle forhold var ferdig etterforsket i august 2017. Deretter gikk det 13 måneder før det ble tatt ut tiltale. Igjen slo retten fast at slikt sommel er et brudd på den Europeiske menneskerettskonvensjonen.

Dette førte igjen til at Askim-mannen slipper å sone. Han må i stedet gjennomføre 57 timer med samfunnsstraff.

Artikkeltags