Gå til sidens hovedinnhold

Har sendt ut farevarsel: Er du klar for mer av dette?

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag morgen våknet østfoldingene opp til blå himmel og sol, og derfor er det kanskje litt overraskende at meteorologene nå har sendt ut et farevarsel om snø og sludd.

(Moss Avis) - Det stemmer det er sendt ut gult farevarsel over store deler at Østlandet, men for de tidligere østfoldbyene er nok ikke faren så stor. I dag er det ganske fint vær og sol, men sent i kveld kommer det kjølig vind og nedbør nordfra. Det er i denne overgangen vi venter en lav snøgrense, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk Institutt.

I det siste værvarselet er snøgrensen satt til mellom 200 og 300 meter.

- Jeg tror ikke det blir så mye på snø, men det kan bli noe hvitt. Mens været står på i natt og på morgenen søndag er vi nok nede i 2-4 grader, og det er da det fort blir sludd, understreker meteorologen.

Midt på dagen søndag stiger temperaturen litt til 5-6 grader, og når nattens nedbørsone får passert kommer det ganske kjølig luft i bakkant, og det blir adskillig kaldere.

- Nordavinden sørger for lavere temperaturer, og også mulige spredte byger utover dagen i morgen, og det blir kanskje litt hvitt på natten og først på dagen.

Når det gjelder langtidsprognosene for dagene framover er det ingenting som tyder på at det blir noe særlig varme. De første dagene er det mest nordavind som gjelder, og vi får kanskje temperaturer rundt 10 grader på dagtid, og noe lavere på natten.

- Det kan bli litt byger, og fram mot neste helg ser det ut til at makstemperaturen så vidt kommer over 10 grader. Jeg tror ikke det blir nattefrost, men det er litt avhengig av skydekket. Det er litt usikkert, men vi ser en positiv trend mot neste helg hvor det blir litt mildere, sier Biseth Granan.

Kommentarer til denne saken