Gå til sidens hovedinnhold

Har holdt dansekursene gående selv under korona-nedstengingen - ønsker seg flere gutter

Elevene i Ruby Dansestudio har ikke sittet stille selv om koronaen herjer og restriksjonene gjør det vanskelig å møtes.

– Da koronaen først kom måtte vi stenge ned danseklassene helt. Men vi hev oss rundt og opprettet digitale danseklasser med hjelp online live streaming (opptak og sending i sanntid). Slik klarte vi å følge timeplanen digitalt. Dette var gøy og har blitt en sukess, sier Jade Sofie Wulff (31) som sammen med Marie Engen Wang-Hansen (24) står bak Ruby Dansestudo med 250 medlemmer og seks danselærere, inklusive dem selv.

Hun opplyser at de har mange støttende medlemmer og at de derfor ikke har tapt så mye penger som fryktet under koronapandemien.

Nå håper de imidlertid at de nasjonale anbefalingene om å stenge ned alle organiserte fritidsaktiviteter og idrettsaktiviteter innendørs opphører etter 19. januar, slik at medlemmene igjen kan komme sammen for å danse sine favorittdanser.

(Saken fortsetter under bildet)

– Selv om restriksjonene skulle opphøre fra onsdag 20. januar, åpner vi ikke studioet igjen før mandag 25. januar, sier Wulff, som tar fobehold om at restriksjonene ikke forlenges.

Hun forklarer dette valget med at de vil starte med en hel uke.

– Vi vil gjerne starte på mandager. Dette henger sammen med at vi tilbyr gratis prøveuke den første uke, slik at nye medlemmer kan komme og teste ut ulike dansestiler før de tar sine valg om hvilke danseklasser de vil følge.

Ganske mange velger også flere kurs.

– Selv om vi har 250 elever så vil,jeg tippe at vi har over 400 påmeldinger til de ulike kursene, opplyser Wulff.

Hun forteller videre at de tilbyr dansekurs for barn fra fire år og oppover, og nesten alle kursene er fulle.

Og dansestilene de tilbyr er hip hop, afro mix(blanding av karibiske og afrikanske rytmer) , girly style, boys only, jazz, contemporary (moderne/samtidsdans) og klassisk ballett.

– Det er mest jenter som danser hos oss, kanskje 90 prosent, men vi har også en fast base med gutter, og de har også sitt eget kurs; boys only. Nå starter vi også opp boys only trinn to, opplyser Jade Sofie Wulff.

Hun legger til at det er langt vanligere med høyere gutteandel på danseskolene i hovedstaden, og håper at flere gutter i Indre Østfold også vil danse.

p.s. Også Indre Østfold Dans og Ballett i Mysen åpner opp igjen sine dansekurs mandag 25. januar, ifølge deres Facebook-side.

Kommentarer til denne saken