– Dette er starten på en ny æra med utvikling av nye sirkulære løsninger og forretningsmodeller for plast i Norge. Når vi setter spaden i jorda, realiserer vi et nasjonalt grønt skifte, sier Bjarte E. Grostøl som er initiativtaker til sorteringsanlegget i Holtskogen og styreleder i Plastretur.

– Hvorfor har dere gått sammen med Tomra?

– Tomra er kanskje mest kjent for flaskepantautomater i Norge, men internasjonalt er Tomra mest kjent for infrarøde sorteringsmaskiner. Plastretur er i utgangspunktet ikke et sorteringsselskap. Vår ekspertise ligger mer på innsamlingssiden. Den kunnskapsmessige basen for å drive et sorteringsanlegg ligger bedre hos Tomra. Derfor valgte vi å gå i kompaniskap med Tomra som er verdensledende på sorteringsprosesser og sorteringsmaskiner. De skal står for driften, vi står for å få varene inn i anlegget, sier Bjarte E. Grostøl, initiativtaker til sorteringsanlegget på Holtskogen og styreleder i Plastretur.

Han opplyser at børsnoterte Tomra blir største eier med 65 prosent av aksjene i det nye finsorteringsanlegget, mens Plastretur skal eie 35 prosent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tomra opplyser i en børsmelding at de skal betale 32 millioner euro, 377 millioner kroner med dagens valutakurs, for aksjemajoriteten i finsorteringsanlegget.

– Det nye anlegget vil spille en avgjørende rolle i arbeidet med å ta norsk plastemballasje i en sirkulær retning og vi er stolte over å være med å realisere dette anlegget, sier Joachim N. Amland som er senior vice president (SVP) i TOMRA Feedstock i en pressemelding.