Har du opplevd at den ansvarlige stikker av? Du er ikke alene

MANGE STIKKER AV: Det er mange som har opplevd å få bilen bulket uten at den ansvarlige etterlater noe informasjon.

MANGE STIKKER AV: Det er mange som har opplevd å få bilen bulket uten at den ansvarlige etterlater noe informasjon. Foto:

Hele åtte av ti bilister svarer at de har opplevd å få bilen bulket, uten at den ansvarlige har sagt fra.

DEL

Det melder forsikringsselskapet If i en pressemelding. De har bestilt en undersøkelse i Norge hvor 1007 personer har blitt intervjuet.

Svarene viser at 54 prosent har opplevd skade på parkert bil og at bilisten hadde stukket av uten å etterlate informasjon. 25 prosent oppdaget ikke skaden før senere, og hadde dermed ikke fått informasjon fra den ansvarlige, skriver Moss Avis.

– Når bilister melder inn slike bulker til skadebehandlerne hos oss, er de nesten mer moralsk forarget over at noen bare stakk av enn ergerlig på at de fikk selve skaden, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han mener at folk bør bli flinkere til å etterlate informasjon på den bulkede bilen dersom man skulle være uheldig på en parkeringsplass.

– Du bør legge igjen en lapp med kontaktopplysninger til deg selv og registreringsnummeret på bilen din. Selvsagt vil et ord som «beklager» også være bra å føye på, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken