Håper dette tiltaket skal få flere til å bruke nærmiljøet

HOLDT STANDS: Fra venstre står Mosab Aljadaan (30) fra Intersport Askim, Camilla Ekeli (44) fra Indre Østfold kommune, Uno Andersen (40) fra Askimbyen og Samir Tawfiq (55) fra Smaalenene sykkelklubb.

HOLDT STANDS: Fra venstre står Mosab Aljadaan (30) fra Intersport Askim, Camilla Ekeli (44) fra Indre Østfold kommune, Uno Andersen (40) fra Askimbyen og Samir Tawfiq (55) fra Smaalenene sykkelklubb. Foto:

– Fint tiltak, sier speaker og sportskommentator Kjell-Erik Kristiansen (60) fra Mysen.

DEL

Lørdag formiddag ble Unionsleden sykkeldag for hele familien arrangert i Askim, Mysen og Spydeberg i regi av Indre Østfold kommune.

Nærmiljøet er viktig

Uno Andersen (40) i Askimbyen og Camilla Ekeli (44) som jobber i seksjon stedsutvikler og frivillighet i Indre Østfold kommune var blant arrangørene. På standen sin i Askim delte de ut kart over sykkelstien, en guide over hva man kan finne på i Indre Østfold, drikkeflaske og en bag til de som kom innom. I tillegg informerte de to om Unionsleden til de som kom.

De forklarer at Unionsleden er en sykkelvei som strekker seg helt fra Moss til Karlstad i Sverige, som går gjennom Indre Østfold.

– Det er viktig å bruke nærmiljøet, påpeker Andersen.

Nye medlemmer

Smaalenene Sykkelklubb, med leder Samir Tawfiq (55) fra Askim i spissen, holdt stand og prøvde å rekruttere nye medlemmer. Og nye medlemmer fikk de.

– Dattera mi Ranja på 7 år har vært det yngste medlemmet i Smaalenene Sykkelklubb helt til nå, for i dag har en på fire år meldt seg inn, sier Samir og understreker at han ikke er bitter for at dattera har mistet tittelen som det yngste medlemmet.

Populært

Intersport Askim stilte med stand og alle som kom fikk muligheten til å få en gratis sykkelservice av Mosab Aljadaan (30) fra Askim.

Uten å kunne fastslå noe sikkert, har det trolig vært over hundre personer innom standene for å ta en titt eller få informasjon om Unionsleden. Personene har kommet jevnt over de to timene standene var åpne, og korona-reglene har stort sett blitt fulgt, etter hva undertegnede har observert.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken