Var ingen barnestjerne - onsdag kveld debuterte Martha (19) i eliteserien

KLAR: Martha Garsjø (t.v.) fra Hobøl er med i Gjerpen sin tropp til kveldens kamp mot Glassverke i eliteserien i håndball. Her sammen med sin tidligere lagvenninne i Follo, Frida Haugland.

KLAR: Martha Garsjø (t.v.) fra Hobøl er med i Gjerpen sin tropp til kveldens kamp mot Glassverke i eliteserien i håndball. Her sammen med sin tidligere lagvenninne i Follo, Frida Haugland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Drammen: Onsdag kveld debuterte Martha Garsjø fra Hobøl i eliteserien i håndball. 19-åringen kom inn for Gjerpen, da det gjesto seks minutter i borteoppgjøret mot Glassverket i Drammen. Strekspilleren klarte seg bra, men kunne ikke forhindre at det ble tap 35-24 for tabelltoeren.

Ble overrasket

– Gøy å kjenne på nivået i kamp også, ikke bare på trening. Opplevelsen var positiv. Jeg føler jeg gjorde det jeg kunne de minuttene jeg var på banen. Deilig at debuten er over. Jeg håper selvfølgelig på flere muligheter i eliteserien så jeg kan spille på meg enda mer selvtillit. Så kan jeg heller øve på ting jeg ikke er så god på i 2. divisjon med rekruttlaget, forteller en stolt strekspiler.

Debuten i eliteserien kom fortere enn hun hadde drømt om.

– Jeg flyttet til Porsgrunn i høst for å kombinere håndball med vernepleierstudier. Tanken var å jobbe meg oppover, og på sikt etablere meg i eliteserien. Nå har ting skjedd veldig fort. Etter et par gode kamper på rekruttlag, ble jeg hentet opp på A-laget av trener Ketil Arntzen for halvannen uke siden. At jeg allerede nå er tatt ut til eliteseriekamp, kom veldig overraskende, innrømmer knapstingen.

Les også: Kom hjem med VM-sølv – i mars kommer gullet

19-åringen startet håndballkarrieren i 9-10-årsalder med et blandingslag fra Spydeberg og Hobøl. Siden gikk ferden videre til HK Eidsberg i 14-15-årsalderen. Deretter videre til Follo, og nå altså Gjerpen. Skiensklubben har hele fem NM-gull og tre sluttspillseirer å se tilbake på. Så det er en tradisjonsrik klubb hun har valgt seg ut.

– Jeg valgte meg den klubben hvor jeg tror det er størst muligheter for meg. Gjerpen er kjent for kanskje å ha det beste håndballmiljøet i landet, så det kjennes ut som et riktig valg, mener den tidligere idrettseleven ved Askim videregående skole.

– Var aldri noe balltalent

Hun innrømmer at veien fram til der hun er i dag har vært tøff.

– Det har vært hard jobbing for å komme dit jeg er nå. Jeg har aldri vært noe balltalent. Men jeg har fysikken på min side. Jeg er vel bygd som en typisk strekspiller, humrer hun.

For det var først da hun kom til HK Eidsberg hun ble satset på. Det under ledelse av Jan-Ivar Lorentzen.

– Martha er et eksempel til etterfølgelse. Hun var aldri i nærheten av noe kretslag eller regionslag. Nå er hun 19 år og allerede klar for å prøve seg i eliteserien! Det viser at man ikke trenger å være noe barnestjerne, bare man er dedikert nok, mener Jan-Ivar Lorentzen, som så potensialet i jenta og ga henne troen på sine egne ferdigheter.

– Jan-Ivar var den første treneren som virkelig ga meg en sjanse. Det er jeg virkelig takknemlig for, smiler Martha Garsjø, og gleder seg til fortsettelsen som toppspiller i eliteserien.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags