ASKIM: I fjor vinter inngikk håndballklubbene HK Trøgstad, HK Eidsberg og Askim IF et samarbeid om lag fra 16 år og opp til seniornivå. Med på laget fikk de trenerkapasiteten Bendik Berg. En mann med høyeste trenerutdannelse i Norge og som har trent både aldersbestemte landslag og eliteserielag. Askim-mannen skrev under på en 1-årskontrakt som utviklingskoordinator og trener for jenter 18 år og damelaget i 3. divisjon. Men i januar ga 44-åringen beskjed til samarbeidsklubbene om at han ikke kom til å fortsette i samme rolle neste sesong.

2-årskontrakt med Follo

Nå har Bendik Berg skrevet under en 2-årskontrakt med Follo HK damer. Der blir han rekrutt-trener for damelaget, som mest sannsynlig rykker opp til 2. divisjon. I tillegg får han ansvaret for jenter 18-laget.

– Var andre klubber aktuelle?

– Jeg pratet også med andre klubber, men det var tre ting som ble avgjørende for mitt valg. Det var det å kunne bo i Askim videre, få trene en ambisiøs og homogen spillergruppe og samtidig fortsatt kunne bidra for samarbeidsklubbene i Indre. Da falt valget tidlig på Follo, poengterer Bendik Berg.

– Året har vært bra

– Har sesongen blitt som du hadde tenkt deg i Indre-håndballen?

– Vet du hva, jeg tror egentlig ingen av oss helt ante hva som ventet oss. Det har vært å stå med åpne armer og se hvordan ting har gått seg til. Jeg har hatt et veldig fint år i samarbeidet, både med spillere og de som styrer samarbeidet. Og så er det sånn at jeg fortsatt har både ønsker og planer om å bidra inn i samarbeidet, bare i en litt annen rolle. Det har vi en fin dialog på, så får vi se hva vi ender opp med, sier Berg videre.

– Hvordan blir det å ha én fot i Follo og én fot i Indre? Kan ikke det by på utfordringer?

– Jeg tenker egentlig at dette er en vinn-vinn-situasjon både for Follo og Indre-samarbeidet. Det tror jeg også begge klubbene er enige om. Det vil alltid være noen ivrige og gode spillere som ønsker å prøve seg på et enda høyere nivå fra Indre. Da vil Follo være et naturlig steg å ta og da er det også en fordel å ha en link inn i klubben med meg, mener Berg.

Tror på samarbeidet

– Så du har fortsatt troen på samarbeidsprosjektet i Indre?

– Absolutt, ellers hadde jeg ikke hatt et ønske om å bidra videre. Jeg tror det er liv laga, bare man tørr, våger og bruker tid på det. Det viktigste er å ikke henge seg for mye opp i tabeller og tenke på kortsiktige sportslige resultater. For dette er et langsiktig prosjekt, og det første steget er tatt nå, sier idrettslæreren ved Askim videregående skole, som før han tar fatt på jobben i Follo i mai, ser fram til avslutningen med Indre-lagene.

– Vi går inn i en veldig hektisk periode med både damelaget og J18-laget fram til påske. Denne perioden ser jeg fram til, avslutter han.