TRØGSTAD: Askimgutten – som nettopp har fylt 17 år – viste at har en solid skuddarm allerede. Og Henrik Karlsen har klare ambisjoner.

Flagg på brystet

– Målet mitt er å spille med flagget på brystet i framtiden, forteller talentet.

I fredagens hjemmekamp mot høyt plasserte Kolbotn 2 viste Karlsen solid skuddstyrke og banket inn seks fine mål. Det gjorde ham til klar toppscorer på Indre Østfolds samarbeidslag under HK Trøgstads paraply. Laget tapte likevel den lenge svært jevne kampen med sifrene 26–28.

– Om du vil bli landslagsspiller kan du vel ikke fortsette å spille i 3. divisjon så lenge?

– Nei, det har du rett i. Derfor har jeg allerede vært med på noen treninger med toppserielaget til Halden Topphåndball. Men foreløpig er jeg nok litt for ung til overgang dit, svarer den ambisiøse unggutten.

Etter kampen var han både fornøyd og litt lei seg:

– Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats. Etter et par bomskudd før pause, klarte jeg å skjerpe meg i andre omgang og fininnstille skuddene skikkelig slik at ballen suste inn gang på gang. Samtidig er jeg litt skuffet over at vi tapte den jevne kampen. Grunnen var at vi slapp dem litt for lett til i forsvar, forklarer Karlsen.

LES OGSÅ: Carina Vrangens lag legges ned: – Dette er bare trist

God skuddstyrke

Samarbeidslaget viste i det hele tatt fram god skuddstyrke fra både Henrik Karlsen, Eirik Barlund og Eirik Walfred Søby. Men fellesnevneren for laget som helhet var likevel at litt for mange gode sjanser ble misbrukt til at det ble seier til slutt mot langt bedre plasserte Kolbotn.

Bakerst var Bjørn Olav Raasok borte – han har gått til nevnte Halden Topphåndball – men Kenneth Åstrøm leverte bunnsolid målvaktsspill og gjorde at savnet av Raasok ikke var synlig i denne kampen.

LES OGSÅ: Var ingen barnestjerne - onsdag kveld debuterte Martha (19) i eliteserien

Oppgjøret var jevnspilt det aller meste av tiden. Laget fulgte hverandre som skygger fra Eirik Barlund sendte hjemmelaget i føringen med et fint froskeskudd i første minutt, via 12–12 ved pause og helt fram til samme mann reduserte til 25–26 tre minutter før slutt. Men denne gang hadde ikke Trøgstad de små marginene på sin side og tapte for et langt bedre plassert lag.

– Det var vanskelig for oss å komme i gang igjen etter at vi har hatt spillefri i to samfulle måneder. Gutta har trent bra, men det blir litt dødt uten å spille kamper. Jeg tror vi skal komme i siget igjen mot nå mot slutten av sesongen når kampene kommer tett igjen, sier trener Håkon Lorentzen.

KAMPFAKTA

HÅNDBALL 3. DIVISJON MENN

Trøgstadhallen fredag, 50 tilsk.

HK Trøgstad - Kolbotn 2 26-28 (12-12)

HK Trøgstad: Kenneth Åstrøm, Magnus Gimle, Marius Enger 1, Eirik Barlund 4, Andre Bergene, Emil Skansen 3 (1), Dag Morten Taranger 2, Vegard F. Johansen, Espen Olsen 2, Eirik Walfred Søby 4, Aleksander H. Lund 1, Sander Langstad, Simen Gangnes 1 og Henrik Karlsen 6.

Toppscorer Kolbotn: Robin Walvik 7.

Utvisninger: Trøgstad 4 x 2, Kolbotn ingen.

Dommere: Erlend Heier og Marius Stensrud, begge Ski.