Haldenser i 50-årene døde av koronaviruset

Natt til onsdag mistet en mann fra Halden i 50-årene livet som følge av å ha blitt smittet av koronaviruset.

DEL

Det opplyser Halden kommune i en pressemelding onsdag klokken 18.13.

Mannen ble fraktet til Sykehuset Østfold natt til onsdag og døde der kort tid senere.

- Jeg synes det er veldig trist at en av våre innbyggere har mistet livet som følge av koronaviruset. Våre tanker går nå til de nærmeste som har vår dypeste medfølelse i denne tunge stunden, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune i pressemeldingen.

Mannen hadde vært syk i noen dager, men ble akutt verre natt til onsdag. Da tok mannens pårørende kontakt med legevakten på telefon, og ambulanse ble sendt til hjemmet.

– På det tidspunktet var det ikke kjent at han var smittet av koronaviruset, sier kommuneoverlege Halvard Bø.

I løpet av onsdagen ble det utført nødvendige tester på Sykehuset Østfold som bekrefter at mannen var smittet av koronaviruset covid-19.

Vet ikke hvor smitten kommer fra

Kommunoverlege Halvard Bø sier til HA onsdag kveld at den avdøde hadde en underliggende sykdom, og hadde blitt testet ettersom han var i risikogruppen.

- Vi vet foreløpig ikke hvor han har smitten fra, men vi jobber med å kartlegge dette.Han har ikke vært i kontakt med mange personer de siste dagene og alle sammen er blitt varslet av kommunen.

Bø sier til HA at han ikke kjenner til tilstanden til de andre haldenserne som er innlagt på sykehuset på grunn av koronaviruset.

- Vi vil fortsette å teste personer etter FHIs retningslinjer. I Halden har vi kapasitet til å teste flere, men de har ikke mulighet til å analysere flere tester på sykehuset.

Haldenseren ble dermed den 44. personen i Norge som har mistet livet som en følge av koronaviruset.

Til nå er det testet 235 personer i Halden for koronavirus. 18 er bekreftet smittet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken