[Halden Arbeiderblad] Nøyaktig klokken 12.00 torsdag ble Trond Henriksen fra Halden overrasket med prisen fra Østfold fylkeskommune i det gamle jernbanestasjonsbygget på Halden stasjon.

Der har Henriksen sin arbeidsplass i Kirkens bymisjon.

Henriksen var selv helt uvitende om utdelingen og satt i et møte et annet sted i bygget da en delegasjon fra fylkeskommunen med media på slep, kom for å overrekke prisen.

Én av fire finalister

Trond Henriksen var en av fire finalister i kampen om Østfoldprisen, men ingen fikk flere stemmer enn haldenseren med Oslo-røtter. Avstemmingen har foregått på nettsidene til Østfold fylkeskommune og mange haldensere har åpenbart gjort sitt for å sikre Henriksen seieren.

Østfoldprisen deles årlig ut til en østfolding som har gjort en helt spesiell innsats for fylket. Den er på 100.000 kroner, et diplom og et kunstobjekt.

– Gjør en storslått innsats

Slik ble Trond Henriksen presentert av Østfold fylkeskommune i finalerunden:

Trond Henriksen driver Kirken bymisjons kafe og ungdomsklubb i Halden, og gjør en storslått innsats for mennesker som sliter litt. De vonde erfaringene han selv har hatt, bruker han i dag på å hjelpe andre som har havnet litt feil i livet. I 2016 utga Henriksen sin selvbiografi "Ingen murer er for høye" og har deltatt i dokumentaren "Store gutter gråter ikke".

En annen haldenser, Roy Moberg, var også i finalen. De to andre som ikke nådde helt opp var Linn Olsen fra Moss og Vera Danielsen fra Fredrikstad.