Hafslund: – Antall høyspentfeil er på høyde med uværet «Dagmar» i 2011

Kraftig vind på Østlandet i dag har medført store skader på Hafslunds strømnett

Kraftig vind på Østlandet i dag har medført store skader på Hafslunds strømnett

Artikkelen er over 1 år gammel

Kraftig vind på Østlandet fredag har medført store skader på Hafslunds strømnett. Arbeidet med å håndtere situasjonen blir beskrevet som krevende.

DEL

I en pressemelding fra Hafslund opplyser de om at nærmere 40.000 av deres kunder har vært berørt av strømbrudd.

– Totalt har vi hatt om lag 80 høyspentlinjer ute av drift, og 10 av disse er gjenopprettet. Vi jobber kontinuerlig med feilretting utover kvelden og natten, skriver Hafslund.

– Dette er en av de største feilsituasjonene vi har opplevd i vårt nett. Antall høyspentfeil er på høyde med uværet «Dagmar» i 2011.

Store mannskaper i aksjon– Vi har om lag 130 mannskaper i arbeid for å håndtere denne situasjonen. Det er et krevende arbeid, med farlige forhold i nettet, samt mye vind som skaper nye feil og ytterligere utfordrende feilretting for oss.

– Vi vil be alle om å være observante på farlige forhold. Trær som faller over linjene våre kan medføre at strømlinjene faller på bakken, og berøring av disse kan være livsfarlig. Vi ber publikum om å melde fra til oss dersom de ser slike forhold. Farlige forhold meldes på telefon 22 44 10 40.

Hafslund opplyser om at feilrettingen vil fortsette utover kvelden og natta.

– På grunn av sterk vind kan vi ikke fly med helikopter over linjene i kveld. I morgen vil vi imidlertid besiktige linjenettet med helikopter, slik at de får bedre kontroll over feilsituasjonen.
 

Artikkeltags