Hafslund tar ingen sjanser – styrker beredskapen etter heftig værmelding

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Netteier Hafslund er forberedt på en dag med mye være og mye å gjøre.

DEL

Som følge av varsel om uvær med torden, kraftig vind og mye nedbør onsdag har Hafslund Nett økt beredskapen på driftssentralen og økt styrken på utemannskaper, opplyser selskapet.

– Vi har gjort avtaler med beredskapsentreprenører om at de kan mobilisere store styrker hvis det skulle bli behov for det, i tillegg til våre egne mannskaper, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett.

Det er varslet høy tordenaktivitet, vind med tornadoer lokalt og kraftig regn på onsdag. Det innebærer risiko for strømbrudd.

– Unngå linjer som har blåst ned

– Vi vil advare på det sterkeste å bevege seg i nærheten av linjer som har blåst ned og ligger på bakken. Det kan være strømførende ledninger, og berøring kan medføre livsfare, sier Schau.

– Hvis du opptager farlige forhold som linjer på bakken etc., setter vi stor pris på om du melder det på hafslundnett.no, under menypunktet Strømbrudd/farlige forhold.

– Publikum kan se hvor det er strømbrudd i Hafslund Netts høyspentnett på Hafslund Netts app, eller på strømbruddskartet på www.hafslundnett.no. Vi sender også ut SMS-melding til kunder som er strømløse på grunn av feil i høyspentnettet. Feil i lavspentnettet, det vil si det siste strekket fra en transformator og inn til husveggen hos kundene, vil imidlertid ikke bli fanget opp av disse varslingssystemene, sier Schau.

Råd mot lynskader

LES OGSÅ: StormGeo: – Kan komme tornadoer som kan løfte campingvogner

Lyn fører ofte til overspenninger på elektrisitetsnettet. Overspenningene vandrer langs ledningsnettet og kan komme inn i huset ditt og skade elektriske apparater og den elektriske installasjon, og i verste fall føre til brann.

LES OGSÅ: Har funnet løsningen på kornaks-mysteriet – svaret overrasker meteorologen

Det enkleste rådet for å beskytte elektriske apparater er å trekke ut støpslene når uværet nærmer seg eller når du reiser på ferie. Men for å være på den sikre siden bør man installere overspenningsvern. Med overspenningsvern slipper du å bekymre deg for brann og skader på utstyr.

LES OGSÅ: Emilie (12) filmet kraftig virvelvind: – Dette er veldig sjeldent

– Ved større feil, som rammer mange av våre kunder, har vi dessverre ikke kapasitet til å besvare alle innkommende telefonsamtaler. Vi vil imidlertid legge ut talemeldinger med informasjon på vår feilmeldingstelefon 22 44 10 40, opplyser Morten Schau.

LES OGSÅ: Vindfenomen flerret av låvetaket: – Hørtes ut som en eksplosjon

Artikkeltags