Vinteren er definitivt ikke over i Indre Østfold. Torsdag kveld begynner snøværet, og det kan komme mye i løpet av natten og fredagen. Derfor har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel. På Yr.no står det blant annet:

«Fra natt til fredag ventes 10–25 centimeter snø. Nedbøren avtar fredag kveld. Det gjelder for Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.»

Meteorologisk institutt antar nedbøren vil avta i 21-tiden fredag.

For Indre Østfold kan det dog være en mulighet for at snøen går over til sludd og regn på formiddagen fredag, litt avhengig av hvor hen i distriktet du befinner deg.

Portalen Ruter.no, som samordner kollektivtransporten i Oslo og Viken, kommer også med klar oppfordring til pendlere fredag:

«Grunnet gult farevarsel med snø i Oslo og Viken bes reisende sette av god tid til sin reise. Det kan forekomme større driftsforstyrrelser med hel og delinnstillinger. Vi gjør oppmerksom på at reisegarantien ikke er gjeldende ved slike forhold.»