Gå til sidens hovedinnhold

– Gøy å bevise at jeg kan, sier Sebastian

Sebastian Johnsen er bare 17 år. Nå er han likevel klar for å møte de beste i landet til duell.

– Jeg ble skikkelig glad over å klare og kvalifisere meg til skytternes mestermøte. Jeg er jo egentlig eldre junior, men valgte å gå opp til de voksnes klasse for å prøve. Det beviser for meg at alt er mulig, sier spydebergingen Sebastian Johnsen.

Det var i Sommerstevnet til Skiptvet skytterlag at 17-åringen klarte kvalifiseringskravet på 242 poeng (av 250). Det er også akkurat kravet for å kunne være med i Skytternes mestermøte på Elverum. Mestermøtet er erstatning for massemønstringen Landsskytterstevnet (LS) som er avlyst som følge av koronarestriksjoner.

Med 242 poeng – og for øvrig 99 poeng i finaleomgangen – ble han samtidig beste lokale i hovedklassen 3–5 i Skiptvet med en sterk femteplass og seier konkret blant klasse 4-skytterne.

Deilig å nå målet

– Tidligere har jeg satset på både luftskyting og skyting gjennom Det frivillige skyttervesen (DFS). Nå satser jeg kun på DFS i håp om å bli best mulig og har jobbet aktivt for å forbedre meg. Målet mitt i år ble tidlig å prøve og kvalifisere meg for Skytternes mestermøte som er et alternativ med rundt 500 deltakere på Elverum 9.–11. august. Jeg har skutt stort sett alle stevner som har vært mulig i år – omkring 15 – men ikke prestert så bra som i Skiptvet, forteller Spydeberg-skytteren.

Derfor gledet han seg ekstra over at det ble full klaff i helgen.

– Det var utrolig deilig å nå målet. Nå gleder jeg meg til å kunne reise til Elverum. Det blir veldig gøy å få være med på et slikt stevne. Prestasjonen min viser at jeg kan noe, påpeker 17-åringen glad og stolt.

Seks lokale klare

Med Sebastian Johnsen fra Spydeberg kvalifisert, er dermed seks lokale skyttere foreløpig klare for Skytternes mestermøte. De øvrige er Aleksander Bech Lund, Båstad, Petter B. Slevigen, Øymark, Hans Petter Nyengen, Trøgstad, samt Spydeberg-duoen Runar Sørensen og Ståle Villumstad. Nå får de i hvert fall følge av 17-åringen Sebastian. Det kan bli enda flere, for fristen for å oppnå 242 poeng for 200 meters hold skytterne går først ut 1. august.

Sebastian sto faktisk for den beste lokale prestasjonen totalt blant de i alt nær 190 deltakerne i Skiptvets tradisjonsrike Sommerstevne. 17-åringen ble altså beste lokale i hovedklassen, klasse 3-5, og vant dessuten klasse 4. Nest beste lokale her ble nevnte Aleksander Bech Lund med 340 poeng totalt og tiendeplass. En femteplass til Torfinn Gaustad fra Trøgstad med 345 poeng i veteran 55-klassen var ellers det lokale lyspunktet.

Kommentarer til denne saken