Står sammen for å utvikle regionen – her trenger vi flere arbeidsplasser

Distrikssekretær Ulf Lervik i LO (f.v.), regiondirektør Nina Solli i NHO Viken og Oslo og Ole Haabeth, nestleder i fellesnemnda for Viken fylkeskommune, står sammen for å utvikle regionen.

Distrikssekretær Ulf Lervik i LO (f.v.), regiondirektør Nina Solli i NHO Viken og Oslo og Ole Haabeth, nestleder i fellesnemnda for Viken fylkeskommune, står sammen for å utvikle regionen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To av tre arbeidsplasser må komme i privat næringsliv. Det krever et tett samarbeid, sier Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo. Fredag møtte hun LO Østfold og fellesnemnda i Viken på Glava.

DEL

ASKIM: Nøkkelordet er trepartsamarbeid. For når Viken fylkeskommune er i drift fra 2020, må alle gode krefter samarbeide. NHO Østfold ved distriktssekretær Ulf Lervik, NHO Viken Oslo ved regiondirektør Nina Solli, politikere og administrasjon i nye Viken fylkeskommune møttes fredag til et bedriftsbesøk på Glava.

– Årsaken til at vi valgte Glava, er at dette er en bedrift som er god på trepartsamarbeid, forklarer Solli.

Dette bildet ble tatt av Yusuf Nebi Bastas under bedriftsbesøket på Glava fredag.

Dette bildet ble tatt av Yusuf Nebi Bastas under bedriftsbesøket på Glava fredag.

Flere arbeidsplasser

Solli sier partene sammen må jobbe for å utvikle regionen – innen blant annet arbeidsliv, skole og samfunn.

– Skal vi fortsette dagens velferdsmodell, kan ikke offentlig sektor bare vokse. To av tre nye arbeidsplasser må komme i det private næringsliv – for å gi oss skatteinntekter, sa hun.

Etter omvisning på Glava og foredrag i møterommet med blant annet en forsker fra Sintef, tok Ulf Lervik opp en av sine hjertesaker. Foruten et trepartsamarbeid – slik partene sentralt i nye Viken fylkeskommune har – foreslo han å etablere et kontaktutvalg mellom hovedpartnerne LO, NHO og det offentlige, det vil si Viken fylkeskommune.

– Hvilke oppgaver skal et kontaktutvalg ha?

– Regional utvikling – hvor blant annet samferdsel, kompetanseutvikling og flere lærlingplasser inngår. Gjennom et trepartsamarbeid oppnås større slagkraft når LO, NHO og representanter for Viken fylkeskommune står sammen i saker som er viktige i regionen, forklarer Lervik.

Les også: LO-Yngve har aldri tidligere stilt til lokalvalg – lover å finne fram storslegga i valgkampen

Må behandles politisk

Ole Haabeth, fylkesordfører i Østfold, er nestleder i fellesnemnda for Viken fylkeskommune. Han brenner også for et trepartsamarbeid. Han sier Lerviks forslag om et felles kontaktutvalg, må behandles politisk.

– Men det er neppe en sak det vil være stor uenighet rundt, sa han - og fikk rettt.

Fellesnemnda var under møtet på Glava positiv til Lerviks forslag om et kontaktutvalg og vil jobbe videre med ideen.

Les også: Fylkesmannen i Østfold er historie

Artikkeltags