Gir lokalpolitikerne frie tøyler mot valget: – Slik vinner vi mot Høyre i Indre Østfold

LOKALT VALG: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke vil legge bånd på lokalpolitikere som Trond Andreas Enger.

LOKALT VALG: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke vil legge bånd på lokalpolitikere som Trond Andreas Enger.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke legge bånd på lokalpolitikerne.

DEL

Jonas Gahr Støre var torsdag på tur i Østfold. Indre Østfold fengsel og Nortura Hærland sto på sakskartet for Ap-lederen, som for lengst er i gang med valgkampen.

Blått hinder i Indre Østfold

Det jobbes, naturlig nok, med en valgkampstrategi som skal sikre Ap-seier i Høyre-tunge Indre Østfold. Før kommunesammenslåingen er det per nå fire av fem ordførere i distriktet Høyre-politikere.

 – Hvordan skal dere utfordre Høyre?

– Det handler om politikk og kvalitet. Vi har en flott kandidat i Indre Østfold i form av Katrhine Hestø Hansen, som jeg kjenner godt. Kommunevalg handler om det nærmeste i livet. En trygg oppvekst for barna og en trygg alderdom. Vi må forstå de lokale behovene, mener han.

LES OGSÅ: Ap-Jonas vil sikre Trøgstad-løsning på skoler i hele Norge

Gir lokalpolitikerne spillerom

Det ligger i kortene at Ap må ha hjelp av andre partier for å vippe Høyre av tronen i den nye kommunen. Foreløpig har ikke Indre Østfold Ap offentliggjort hvem de ønsker å samarbeide med.

– Det er en vurdering som må tas lokalt, men det er klart at samarbeid ikke kan starte på selve valgnatten. Det må jobbes med kontakter i de andre partiene over tid. Det varierer hvem vi samarbeider med over hele landet. Jeg støtter det de lokale politikerne velger, sier Støre.

– Men det vil kanskje være naturlig at Ap også lokalt søker mot partiene som man har vært i regjering med tidligere?

– Det er klart at rødgrønt alltid er et godt utgangspunkt, men vi har også mange steder i Norge samarbeid med andre sentrumspartier. Skillelinjene kan være annerledes lokalt. Det viktigste er at vi får gjennomslag for Ap-politikk. Det er det som avgjør samarbeidet. Jeg har tillit til at lokalpolitikerne har kontroll på dette, sier Støre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken