Ga kunder en viktig dusj og en klar oppfordring

Adrian Jensen (f.v.), Moa Jaavall, Michelle Persson og Martine Bjerke ga Hamdi Hassan (14) en dusj antibac etter besøket på Prix.

Adrian Jensen (f.v.), Moa Jaavall, Michelle Persson og Martine Bjerke ga Hamdi Hassan (14) en dusj antibac etter besøket på Prix. Foto:

Kundene ble spritet og fikk beskjed om å holde avstand. Unge med mot i Marker tar ansvar under pandemien.

DEL

Fredag ettermiddag troppet fire elever på ungdomstrinnet ved Marker skole opp utenfor de to matbutikkene i Ørje. Der sto de i inngangspartiet og tilbød alle kunder som gikk ut og inn, en dusj håndsprit.

– Hvorfor gjør dere det?

– Vi er midt i en pandemi, og det er ekstra viktig å vise hensyn og være i forkant for å hindre smitte. Vi ber derfor folk om å sprite hendene, holde avstand og ønsker dem god helg, sa Moa Jaavall (15). Sammen med Adrian Jensen (14), Michelle Persson (14) og Martine Bjerke (14) sto hun først i inngangspartiet til Prix. Deretter skulle elvene dele seg i to grupper, for også Rema-kundene skulle få sin dose håndsprit.

Les også: Nye smittetilfeller: – De tilhører samme familie

Avtale med butikkene

Det hele var avtalt med butikksjefene som betalte for håndspriten. Ordfører Theodor Bye (Sp) sto også sammen med elevene.

– Marker er som kjent en MOT-kommune med ungdom med mot til å bry seg. Hensikten med fredagens oppmøte i butikkene, var å bidra til å sikre kundenes håndhygiene og minne oss alle på at vi må være flinke til å tenke smittevern en stund til. Det er dessuten gøy når ungdommene selv ønsker å bidra til at det fortsatt skal være et trygt lokalsamfunn her hos oss, sier han fornøyd.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Theodor Bye fikk også en hånddusj av f.v. Adrian Jensen, Moa Jaavall, Michelle Persson og Martine Bjerke.

Ordfører Theodor Bye fikk også en hånddusj av f.v. Adrian Jensen, Moa Jaavall, Michelle Persson og Martine Bjerke. Foto:

Les også: Daniel (26) merker fortsatt ettervirkninger: – Koronaen tok knekken på kondisen

Koronatiden er som en fjelltopp

Bye sammenligner koronatiden med å klatre opp en fjelltopp - det er oftest på vei ned at de fleste ulykkene skjer.

– Noen tenker nok kanskje at vi har vært på toppen nå som vaksinen er på vei, men vi må være skjerpet en stund til for at vi sammen skal komme trygt ned fra fjellet, sier ordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken