Gå til sidens hovedinnhold

«Fylkespolitikerne er mest opptatt av signalbygg og egne lønninger»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Sp's Johan Edvard Grimstad og Ap's topptrio Ole Haabeth, Andreas Lervik og Siv Henriette Jacobsen var blant dem som sa nei til støtte til rackethallen i Eidsberg og skøytehall (overbygg) i Trøgstad. Et vedtak de har fått massiv kritikk for og som er et forsøk på omkamp om aksjene i Østfold Energi. Aksjer det per dato er flertall for å overføre til kommunene, og ikke la de gå inn i storfylket Viken. Først ble det truet med at en rekke byggeprosjekt på videregående skoler i Østfold ville bli skadelidendende hvis aksjeutbyttet fra energiaksjene forsvant. Så ble retorikken og obstruksjonspolitikken fra fylkespolitikerne trappet ytterligere opp ved å fjerne støtten man allerede hadde lovet til blant annet idrettsanleggene nevnt over.

LES OGSÅ: Stopper millionstøtte til to idrettsanlegg i Indre Østfold

Inntrykket vi sitter igjen med er at fylkespolitikerne lever, som en av regionens ordførere uttrykte, i sin egen boble. De har liten eller ingen kontakt med grasrota i eget parti, langt mindre velgerne. Ikke så rart. Velgerne vet ikke hvem de er og hva de gjør. Det viser blant annet den svake oppslutningen om fylkestingsvalg. Og er det en ting vi er sikker på så er det at oppslutningen ikke vil øke når fylkeskommunen heter Viken fra 2020.

LES OGSÅ: Sp-politiker angrer seg – vil ha omkamp om støtte til tennishall og skøyteanlegg

Når Sp's Johan Edvard Grimstad nå jobber febrilsk for å til et ekstraordinært møte i fylkesutvalget oppleves han som Bambi på isen. Han bega seg ut på underlag han ikke visste hva var og strever nå febrilsk for å nå land for å kunne stå støtt. Etter å ha mottatt bøtter med kjeft og misnøye har han innsett at vedtaket om å fjerne støtten til det interkommunale prosjektet skøytehall Trøgstad og rackethall Eidsberg var overilt. Om Sp-Grimstad og Ap-toppene klarer å pare beina tviler vi på. Risikoen er derimot meget stor for at inntrykket om at Østfold fylkespolitikere gir blaffen i Indre Østfold forsterker seg. Mens politikerne i kommunene som slår seg sammen jobber for å skape bedre og kostnadseffektive tjenester, er fylkespolitikerne opptatt av signalbygg og egne lønninger.

LES OGSÅ: Thor Hals: – Dette skal ikke fylkeskommunen få lov til å stoppe

Kommentarer til denne saken