ØSTFOLDBANEN: Vy meldte på sine nettsider tirsdag formiddag at det var problemer i togtrafikken ved Ski stasjon. Meldingen kom ut rett før klokken 11 på formiddagen, den 22. november, skriver Østlandets Blad.

Ifølge Bane Nor var trafikken stengt mellom Oppegård og Ås/Kråkstad. Det er jordfeil som oppgis som grunn, og Bane Nor skriver at det vil ta tid. Det var ganske så riktig.

Berørte toglinjer er: L2, L21, L22 og R20, meldte de på sine nettsider klokken 10.46.

Også Vy omtaler togproblemene på sine nettsider.

– Ski er stengt for togtrafikk. Dette skyldes signalfeil. Bane NOR jobber med å rette feilen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.

De skriver videre at for linje L2 er det busspendel mellom Greverud og Ski, for L21 er det busspendel mellom Oslo S/Ski og Ås. For Ø22 er det busspendel mellom Oslo S/Ski og Kråkstad. Linje R20 erstattes med buss mellom Oslo S og Vestby, skriver Vy på sine nettsider.

Kåre-Christoffer Lundeby, kommunikaksjonssjef i VY, forteller til Smaalenenes Avis at to togsett er på strekningen Mysen-Kråkstad.

– Disse to togsettene går til normale tider mellom Mysen og Kråkstad fram til hele strekningen er åpen. De som pendler fra Oslo vil bli fraktet med buss til Kråkstad stasjon og med tog videre, sier Lundeby.

Får ikke kjørt gjennom Ski

Pressevakt Øystein Stavdal Paulsen i Bane Nor sier til ØB at signalfeilen ligger på Ski stasjon.

– Vi får ikke kjørt tog gjennom stasjonen, sier han.

– Hvorfor regner dere med at det vil ta tid?

– Vi må finne feilen først, før vi får rettet den, sier Paulsen, som foreløpig ikke har noen indikasjon på hvor lang tid det kan være snakk om.

Har bestilt busser

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy sier at de har bestilt busser, og at de første snart vil være operative. Hvorvidt stansen på Ski vil fortsette ut i ettermiddagsrushet, er for tidlig å si.

– Vi har ikke fått noe tidsestimat fra Bane Nor, men setter igang med en gang og bestiller busser. Vi har fått busser, men det tar noe tid før de er operative.

Åpnet for trafikk

Klokken 16.10 ble Oppegård-Ås/Kråkstad åpnet for trafikk etter signalfeil. Man må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Vy på sine nettsider klokken 16.15.