Gå til sidens hovedinnhold

Fotballens dag i Eidsberg avlyses for første gang: – Lokale klubber må samarbeide mer

Fotballens dag er blitt arrangert i Eidsberg siden 1990, men nå avlyses den. Fotballeder Thomas Berg synes det er synd, og oppfordrer lokale klubber til å støtte hverandre mer.

Siden 1990 har det som stort sett er 500 til 700 barn og unge fått fotballglede servert på Eidsbergbanen i juli. Dette blir det slutt på i år, da styret i Eidsberg IL har sett seg nødt til å avlyse barneturneringen Fotballens dag på grunn av manglende interesse. Leder Thomas Berg synes det er trist, men nødvendig.

– Dette har vært en morsom tradisjon, og årets høydepunkt for oss i Eidsberg IL, forklarer Berg før han fortsetter:

– Men sånn som det har vært de siste årene er det ikke bærekraftig. På det meste har vi hatt opp mot 40 lag, men de siste årene har vi hatt bare 15-16 lag med i turneringen. Vi har måttet ringe rundt å mase på lag for å få dem til å stille.

Lag fra Mysen, Trømborg, Hærland, Askim og Trøgstad har pleid å spille turneringen. Thomas Berg erkjenner at fotball og en kiosk vanskelig kan konkurrere med for eksempel Dana Cup og Norway Cup, der de har tilbud som hoppeslott, diskotek og underholdning i tillegg til det som skjer på banen.

Samtidig kommer han med en oppfordring til lokale klubber.

–Jeg tror alle hadde hatt godt av om vi var mer lojale mot hverandre, og stilte opp på hverandres arrangementer. Dette er ingen pekefinger til noen, og gjelder også oss i Eidsberg IL, forteller Berg, som også ønsker å takke alle som har stilt opp og gjort Fotballens dag mulig gjennom årene, både deltakere og frivillige.

Fotballederen forteller samtidig at en viktig årsak til nedleggingen av fotballens dag er at færre barn spiller fotball.

– Lokale lag har langt færre barnespillere enn før, og mange årganger er faktisk uten fotballag. Dette er det ingenting å gjøre noe med, og vi voksne må godta at barna gjør andre ting enn fotball. Det viktigste er at alle finner sin plass, avslutter leder Thomas Berg hos Eidsberg IL.

Kommentarer til denne saken